Archief

Voorstellingen uit het verleden

On Hold

Drie keer links is ook rechts
Drie keer links is ook rechts was een voorstelling over hoe politiek nou eigenlijk werkt. De voorstelling werd gespeeld in het Stadhuis van Groningen voor leerlingen van Groninger scholen, de kinderraad, gemeenteraadsleden en tijdens de Open Monumentendag.

Neem een Eenhoorn
Neem een Eenhoorn was een hilarische voorstelling over de maakbaarheid van het leven. Neem nou die eenhoorn: overal struikel over die regenboogbeesten. Je ziet ze op tassen, T-shirts en als opblaasbaar zwembad-item, maar heeft iemand er eigenlijk wel eens eentje in het echt gezien? En zo ja, zullen we er dan eentje vangen? Worden we dan écht gelukkig? Neem een Eenhoorn werd in de zomer 2019 gespeeld op Festival Terug naar het Begin en Noorderzon Performing Arts Festival.

Meisjes zijn Niks
Meisjes zijn Niks was de afstudeervoorstelling van 8 van onze stagiaires van de opleiding Kunst, Cultuur en Media (Noorderpoort). Een voorstelling over stereotypen en rolpatronen, gespeeld tijdens de Theaternacht en op Impressfest.

Issy & Sophius
Issy en Sophius was een theatervoorstelling over twee Joodse jongens: Israël en Sophius de Vries. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog woonden ze met hun familie in Winsum (Groningen).  In de winter van 1942-1943 overlijden ze in Auschwitz: Israël 16 jaar oud, Sophius één dag voor zijn 15e verjaardag. Hun verhaal staat symbool voor het lot van duizenden Joodse kinderen in WOII. En het laat zien hoe kwetsbaar vrijheid is.

Waarom zou ik?!
Een voorstelling speciaal voor Festival Terug naar het Begin 2018, waarin jongeren laten zien hoe zij denken over krimp en de trek naar de stad. In de grote stad gebeurt het: daar zijn de kroegen, de opleidingen, de banen. Maar wat nou als je veel liever in je oude vertrouwde dorp wilt blijven?

Moesje
Moesje was een theatervoorstelling over de complexe relatie tussen moeders en dochters. Een voorstelling waarin dochters niet alleen de schoenen van hun moeders lenen, maar er ook eens daadwerkelijk in gaan staan, op zoek naar de vrouw die zij hun Moesje noemen. We maakten Moesje speciaal voor Festival Terug naar het Begin 2017.

Niemandsland
Niemandsland was een co-productie tussen theater De Steeg en dansgezelschap Club Guy & Roni (Poëtic Disasters Club). Een spetterende dans-theatervoorstelling waarin jonge dansers en acteurs een aansprekend verhaal vertelden over vrijheid. Niemandsland werd gespeeld in de periode 2014-2017: in totaal 64 keer voor 7.700 bezoekers.

Vet gezond
Vet Gezond (2015-2017) was een voorstelling over gezond opgroeien. Over de vraag hoe je als puber omgaat met alle verleidingen om je heen, zoals de kroketten in de kantine, zoete energiedrankjes, verleidelijke pilletjes, schoonheidsrages, graatmagere fotomodellen en de peer pressure van leeftijdgenoten. Een voorstelling met elkaar snel afwisselende scènes, afgewisseld met afmattende workouts. Vet Gezond werd in totaal 59 keer gespeeld, voor 6.150 bezoekers.

DagBoek!
DagBoek! was een voorstelling speciaal voor Festival Terug Naar het Begin 2017. In de voorstelling droegen jonge acteurs voor deze ene keer voor uit hun eigen dagboek. Zo las je heimelijk mee met hun diepste zielenroerselen. Als je maar niks doorvertelt!