Educatie

Lesmateriaal en theaterworkshops

LOOK

LOOK

LOOK is een bijzonder project, waarin we onderzoek doen naar het vermogen van de mens om in- en uit te zoomen.  Door middel van een prikkelende installatie op diverse scholen en in de publieke ruimte gaat ons team van makers in gesprek met jongeren. We organiseren workshops en een talententraject en maken uiteindelijk samen met een groep jongeren een grote zaal voorstelling die in verschillende theaters in het Noorden gaat touren en eindigt op het Jonge Harten Theaterfestival 2022.

De Gehele Theatergeschiedenis in 45 minuten

De Gehele Theatergeschiedenis in 45 minuten

Inspirerende CKV-les

Zoek je nog een invulling voor je CKV-les? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis.

Theaterworkshops

Theaterworkshops

Het is natuurlijk hartstikke leuk om naar theater te kijken, maar het is minstens zo leuk om zelf theater te maken! Daarom bieden we naast theatervoorstellingen ook theaterworkshops aan.

Rondleidingen

Rondleidingen

Theater De Steeg verzorgt in samenwerking met SPOT Groningen theatrale rondleidingen in de Stadsschouwburg Groningen en De Oosterpoort. Maak op een speelse manier kennis met deze bijzondere gebouwen!

 

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Bij onze theatervoorstellingen ontwikkelen we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden en nabespreken. In het lesmateriaal gaan we in op het thema en de theatrale aspecten van de voorstelling. Het lesmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie, discussievragen en creatieve opdrachten om de voorstelling te verwerken.

Barst?!

Barst?!

Op verzoek van de Gemeente Eemsdelta maakten we samen met jongeren uit Appingedam en Delfzijl een film over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied.