Educatie

Lesmateriaal en theaterworkshops

LOOK

LOOK

LOOK is een bijzonder project, waarin we onderzoek doen naar het vermogen van de mens om in- en uit te zoomen.  Door middel van een prikkelende installatie op diverse scholen en in de publieke ruimte gaat ons team van makers in gesprek met jongeren. We organiseren workshops en een talententraject en maken uiteindelijk samen met een groep jongeren een grote voorstelling voor Jonge Harten Theaterfestival 2022.

Cultuur in je Tussenuur

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen.

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis.

Theaterworkshops

Theaterworkshops

Het is natuurlijk hartstikke leuk om naar theater te kijken, maar het is minstens zo leuk om zelf theater te maken! Daarom bieden we naast theatervoorstellingen ook theaterworkshops aan.

Rondleidingen

Rondleidingen

Theater De Steeg verzorgt theatrale rondleidingen voor scholen in de Stadsschouwburg Groningen, in De Oosterpoort en in het Groninger Museum. In de Stadsschouwburg en De Oosterpoort maken jongeren tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Onderweg zien ze verrassende, illustratieve scènes. In het Groninger Museum sluiten onze rondleidingen aan bij actuele tentoonstellingen en zoomen we in op thema’s als licht, kleur en geluid. Geïnteresseerd in een theatrale rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Bij onze theatervoorstellingen ontwikkelen we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden en nabespreken. In het lesmateriaal gaan we in op het thema en de theatrale aspecten van de voorstelling. Het lesmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie, discussievragen en creatieve opdrachten om de voorstelling te verwerken.

Barst?!

Barst?!

Op verzoek van de Gemeente Eemsdelta maakten we samen met jongeren uit Appingedam en Delfzijl een film over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied.