Educatie

Lesmateriaal en theaterworkshops

Cultuur in je Tussenuur

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen.

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis.

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Bij onze theatervoorstellingen ontwikkelen we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden en nabespreken. In het lesmateriaal gaan we in op het thema en de theatrale aspecten van de voorstelling. Het lesmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie, discussievragen en creatieve opdrachten om de voorstelling te verwerken.

Theaterworkshops

Theaterworkshops

Het is natuurlijk hartstikke leuk om naar theater te kijken, maar het is minstens zo leuk om zelf theater te maken! Daarom bieden we naast theatervoorstellingen ook theaterworkshops aan.

Rondleidingen

Rondleidingen

Theater De Steeg verzorgt theatrale rondleidingen voor scholen in de Stadsschouwburg Groningen, in De Oosterpoort en in het Groninger Museum. In de Stadsschouwburg en De Oosterpoort maken jongeren tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Onderweg zien ze verrassende, illustratieve scènes. In het Groninger Museum sluiten onze rondleidingen aan bij actuele tentoonstellingen en zoomen we in op thema’s als licht, kleur en geluid. Geïnteresseerd in een theatrale rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Niet Alleen

Niet Alleen

Samen met Veilig Thuis Groningen en de gemeente Groningen vragen we in het onderwijs aandacht voor de aanpak van kindermishandeling. We doen dit met theatrale workshops en voorlichting, zowel voor leerlingen als voor docenten.

Gespot

Gespot

Gespot was een samenwerking tussen De Steeg en twee Groninger scholen: CSG Selion en Leon van Gelder. Doel was om VMBO-leerlingen actief in aanraking te brengen met podiumkunsten en cultuureducatie steviger te verankeren in het curriculum van de scholen. Dat deden we drie jaar lang door het geven van theater- en danslessen op school en door samen met leerlingen een eigen theatervoorstelling te maken. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Barst?!

Barst?!

In samenwerking met drie locaties van het Eemsdelta College in Appingedam en Delfzijl voeren we op dit moment het project Barst?! uit. Met dit project geven we jongeren een stem in het aardbevingsdebat. Het project bestaat uit lessen op school, repetities en het maken van een theatervoorstelling.