Educatie

Lesmateriaal en theaterworkshops

Zomerschool

Zomerschool

De Zomerschool 2021 is VOL!

In de laatste week van de zomervakantie (16 t/m 22 augustus) organiseren Theater De Steeg en Martiniplaza ook dit jaar weer een Zomerschool voor jongeren van 11-18 jaar.

Tijdens de Zomerschool volg je van maandag tot en met vrijdag elke dag workshops van enthousiaste en ervaren professionele theatermakers, performers, zangeressen, musici en filmmakers. Samen werk je toe naar korte scènes en performances, die je in het afsluitende weekend in een aantal optredens presenteert aan het publiek, op allerlei bijzondere plekken door heel Martiniplaza.  

Op dit moment is het maximaal aantal deelnemers bereikt en kan je je helaas niet meer aanmelden voor de Zomerschool.

Cultuur in je Tussenuur

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen.

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis.

Theaterworkshops

Theaterworkshops

Het is natuurlijk hartstikke leuk om naar theater te kijken, maar het is minstens zo leuk om zelf theater te maken! Daarom bieden we naast theatervoorstellingen ook theaterworkshops aan.

Rondleidingen

Rondleidingen

Theater De Steeg verzorgt theatrale rondleidingen voor scholen in de Stadsschouwburg Groningen, in De Oosterpoort en in het Groninger Museum. In de Stadsschouwburg en De Oosterpoort maken jongeren tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Onderweg zien ze verrassende, illustratieve scènes. In het Groninger Museum sluiten onze rondleidingen aan bij actuele tentoonstellingen en zoomen we in op thema’s als licht, kleur en geluid. Geïnteresseerd in een theatrale rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Lesmateriaal

Lesmateriaal

Bij onze theatervoorstellingen ontwikkelen we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden en nabespreken. In het lesmateriaal gaan we in op het thema en de theatrale aspecten van de voorstelling. Het lesmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie, discussievragen en creatieve opdrachten om de voorstelling te verwerken.

Barst?!

Barst?!

In samenwerking met drie locaties van het Eemsdelta College in Appingedam en Delfzijl voeren we op dit moment het project Barst?! uit. Met dit project geven we jongeren een stem in het aardbevingsdebat. Het project bestaat uit lessen op school en het maken van een film over hoe het is om in het aardbevingsgebied te wonen.