Drie keer links is ook rechts

Een voorstelling over hoe politiek werkt

In juni 2019 speelden we een voorstelling op een wel heel bijzondere locatie: de raadszaal van het Groninger Stadhuis. We speelden hier voor leerlingen van Groninger scholen de voorstelling Drie keer links is ook rechts, waarmee we de jongeren een inkijkje gaven in het reilen en zeilen van de (lokale) politiek. Voor het maken van deze voorstelling dompelden onze jonge acteurs zich een week lang helemaal onder in de politiek: ze gingen op ontdekkingstocht door alle hoeken en gaten van het Stadhuis, doken in de Groninger archieven, zaten urenlang bij raadsvergaderingen en vroegen raadsleden, ambtenaren en natuurlijk de burgemeester het hemd van het lijf. Net zo lang tot ze het snapten.

Drie keer links is ook rechts werd 10 keer gespeeld in 2019, voor ongeveer 450 jongeren en volwassenen. In de aanloop naar de verkiezingen in 2021 krijgt deze voorstelling een vervolg, waarbij we op tournee gaan langs gemeentehuizen in de provincie Groningen.

  • Regie: Jorrit Boonstra
  • Productie: Marè de Leeuw
  • Acteurs: Sam Boekaar, Hester Bron, Rozemarijn te Brake, Debbie Hordijk, Tristan Stäbler, Vera Wielhouwer, Karijn van der Wijk

“Jongeren van Theater De Steeg maakten de voorstelling ‘drie keer links is ook rechts’ over de ‘bewoners’ van het Groninger stadhuis. Mooi gesprek tussen jongeren, actieve bewoners, raadsleden, @PauldeRook en ambtenaren. Vooral humor is belangrijk. Mooi wat theater kan doen!”

raadslid
Drie keer links is ook rechts