CLUB BEKSTEEG

Join CLUB BEKSTEEG
Ben jij een jongere (tussen de 15 en 22) die van zich wil laten horen? Loop je met een idee rond en zoek je een podium? Wil je onderdeel zijn van iets nieuws? Wil je mensen ontmoeten die net als jij willen praten over dingen die er voor jou toe doen? Sluit je aan bij CLUB BEKSTEEG! 

Elke donderdag tussen 17.00 en 20.00 geven wij jou de plek om jouw ideeën de ruimte te geven, je stem te laten horen en zelf theater te maken. Bij CLUB BEKSTEEG ben jij de maker en mag jij aan de wereld vertellen wat er gezegd moet worden. Wij zijn er om jou te helpen om deze ideeën vorm te geven.

CLUB BEKSTEEG maakt voorstelling over groepsdruk We kennen allemaal wel de voorlichtingen over groepsdruk op school. Niet roken en niet drinken voor je 18e, maar wat nou als je onder druk wordt gezet op andere manieren? Is het dan nog groepsdruk? En wie bepaalt dat? Theatermaker Noa Milojkovic wil er samen met jou als jongere achter komen wat groepsdruk nou precies is en hoe jij dat ervaart. We beginnen met het maken van de voorstelling op 29 februari en we spelen de voorstelling halverwege/eind juni!

Doe je mee?
Je kunt elke donderdag binnen komen lopen bij CLUB BEKSTEEG.

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar publiciteit@theaterdesteeg.nl.

De achtergrond van CLUB BEKSTEEG!
CLUB BEKSTEEG is een plek waar jongeren iets te zeggen hebben en waar ze gehoord worden. Nog altijd wordt er te vaak over of voor jongeren gesproken, maar niet door henzelf. CLUB BEKSTEEG werkt samen met- en vanuit de jongeren. Het is een plek waar jongeren inspraak en medezeggenschap hebben.  

Wanneer je jongeren hoort, betrekt en serieus neemt, sluit je beter aan bij wat zij nodig hebben. Nu én in de toekomst. Jongeren beschikken over waardevolle kennis, kunde en ervaringen. Niemand weet beter dan jongeren zelf in welke situatie zij zich begeven, waar ze opgroeien en welke uitdagingen ze tegenkomen. Dit betekent dat het zaak is om jongeren op te zoeken en hen een stem te geven.

Met CLUB BEKSTEEG zijn we op zoek naar die stem en samen gaan we zorgdragen dat die stem een podium krijgt en gehoord wordt. Het mooie van kunst en cultuur, en zeker als het gaat over podiumkunsten, is dat de bezoeker eerst moet kijken en luisteren, voordat er in gesprek gegaan kan worden. 

Waarom zijn we er?
Door een plek als CLUB BEKSTEEG te bieden hopen we jongeren mee te laten doen, mee te laten denken en vooral mee te laten beslissen. Een plek te creëren waar jongeren hun talent, hun vaardigheden en competenties kunnen ontwikkelen. Een plek die betekenisvol is, die de het gevoel geeft dat ze gezien worden en dat hun mening ertoe doet. Het laten ervaren dat zij een plek hebben in de maatschappij. Dit zijn essentiële elementen voor een gezonde ontwikkeling. 

Hoe werken we?
Wij willen als Theater De Steeg jongeren dat podium bieden. Jongeren (tussen de 15 en 22 jaar) nemen het initiatief voor een project of activiteit, ze nemen besluiten over de uitvoering en ze bepalen zelf of ze het wel of niet uitvoeren. Wij nemen de begeleidende rol aan. Dat kan zijn in de uitvoering of besluitvorming maar altijd in dienst van de jongere.