Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Artikel over De Steeg in corona-tijd

Vandaag verscheen een mooi artikel op OOGtv.nl over De Steeg in corona-tijd. Een terugblik op een raar jaar, het gemis van het spelen van theatervoorstellingen, maatwerk en creatieve oplossingen, optimisme over de toekomst en veel plannen voor als we straks weer los kunnen. oogtv.nl/2021/01/de-ste

Fijne kerst en gelukkig nieuwjaar

Het afgelopen jaar was een raar jaar. Een jaar waarin heel veel mooie dingen niet door konden gaan. Een jaar waarin we veel minder bij elkaar konden zijn dan we wilden. Een jaar van plannen maken en weer uitstellen. Een jaar dat veel vroeg van ons uithoudingsvermogen, van onze creativiteit en flexibiliteit. Maar het was ook een jaar waarin we voelden wat echt belangrijk is: contact met de mensen die je lief zijn, samen mooie plannen blijven maken voor als het straks weer wél mag, genieten van cultuur om verrast en uitgedaagd te worden, om samen te ervaren, desnoods via Zoom.

Wij hopen van harte dat we in 2021 weer los mogen met al onze mooie plannen, en het liefst zo dichtbij mogelijk. Tot die tijd wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2021.

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info

Corona-maatregelen-proof

Ons aanbod is corona-maatregelen-proof:

  • Onze medewerkers dragen waar nodig mondkapjes.
  • Bij verkoudheidsklachten blijven onze medewerkers uiteraard thuis. Wij zorgen waar mogelijk voor vervanging of overleggen met de school over een alternatieve datum.
  • Onze voorstellingen kunnen in grotere ruimtes en/of voor kleinere groepen gespeeld worden.
  • Onze workshop Wat doe jij? kan ook gespeeld worden zonder dat de leerlingen meespelen in de scène. Hierdoor is het geen probleem om voldoende afstand te houden.
  • Bij onze workshops Wat wil ik? en Niet alleen houden we in de klas afstand tot de leerlingen. Uiteraard kunnen we ook in een grotere ruimte spelen (aula/gymzaal), zodat we alle ruimte hebben.

In alle gevallen zoeken we samen met scholen naar de beste oplossing om ervoor te zorgen dat we, ook in een situatie met allerlei corona-maatregelen, leerlingen kunnen laten genieten van theater.

Heb je vragen, wensen, opmerkingen? Neem contact met ons op: info@theaterdesteeg.nl. Samen komen we er wel uit!

Wij doen mee aan Rabo ClubSupport!

Wij doen mee aan Rabo ClubSupport! Help jij ons aan een publiekstribune voor in onze theaterzaal? Voor elke stem doneert de Rabobank een bedrag. Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Bedankt voor je stem!

Stem op Toukomst-plannen!

De afgelopen maanden hebben honderden Groningers samen gewerkt aan honderden ideeën om Groningen een nóg leukere plek te maken om te wonen, leven en werken. Al die ideeën zijn gebundeld tot 59 vernieuwende en creatieve Toukomst-projecten. En jij kan ze nu beoordelen, zodat duidelijk wordt welke plannen de komende 10 jaar zullen worden uitgevoerd!

Theater De Steeg is betrokken bij één van deze mooie Toukomst-projecten: “Nieuwe Zaaiplaatsen” (project 16). Nieuwe Zaaiplaatsen zijn educatieve toekomst-werkplaatsen waar jonge Groningers worden uitgedaagd om zélf hun toekomst vorm te geven. In spannende, creatieve en uitdagende workshops met kunstenaars, uitvinders, wetenschappers en filosofen ontwikkelen kinderen en jongeren in de provincie Groningen zich tot eigenzinnige denkers, grenzeloze dromers en stoere doeners. Hoe dat precies werkt lees je op: www.toukomst.nl/zaaiplaatsen.

Word jij net zo enthousiast van dit project als wij? Geef “Nieuwe Zaaiplaatsen” dan 5 sterren! Dat kan je doen op: www.toukomst.nl/beoordelen. En als je er dan toch bent, kijk dan ook even naar de andere 58 prachtige projecten en deel sterren uit. Je mag zoveel sterren uitdelen als je wilt, dus hou je niet in!

Zomerschool

In de laatste week van de zomervakantie organiseerden wij samen met MartiniPlaza een Zomerschool. Maar liefst 70 jongeren volgden een week lang workshops theater en musical. Aan het einde van de week was de presentatie voor publiek, op diverse bijzondere plekken door heel MartiniPlaza.

Ondertussen op de bouwplaats

Ondanks alles gaat de bouw van De Kunstwerf gelukkig ‘gewoon’ door. Het begint al steeds meer op ons nieuwe stekkie te lijken! Hier zitten we vanaf 2021, samen met De Noorderlingen, Het Houten Huis, Club Guy and Roni en het Noord Nederlands Toneel. We kunnen niet wachten!

Tijdelijk adres

In verband met de bouw van ons nieuwe pand houden wij tijdelijk kantoor bij Martiniplaza: Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen.

Begin 2021 verhuist De Steeg naar De Kunstwerf, het nieuwe pand op het CiBoGa-terrein in Groningen. Daar komen ook Het Houten Huis, De Noorderlingen en Club Guy and Roni. Het wordt een plek waar het borrelt en bruist van jongerentheater, kindertheater, dans, theaterlessen, theaterworkshops en vooral heel veel jong talent.