Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Trailer film Barst?!

Wij maakten een film met jongeren in Appingedam en omgeving over hoe het is om op te groeien in een gebied waar aardbevingen zijn: Barst!?. We deden dat in het kader van het project Mijn Thuis Mijn Verhaal, in opdracht van Gemeente Eemsdelta.

Kijk de trailer op ons YouTube-kanaal: KIJK HIER DE TRAILER

Wil je de hele film (laten) zien? Mail dan naar info@theaterdesteeg.nl

Ondertussen op de bouwplaats

Op dit moment zijn wij flink aan het klussen in ons nieuwe onderkomen in De Kunstwerf. Stuken, verven, vloeren leggen, tribune bouwen, lampen inhangen en de kantoren inrichten. Nog even flink doorwerken, maar vanaf februari is dit dan echt ons nieuwe stekkie. Mét een prachtige theaterzaal voor repetities en voorstellingen!

Proeftuin Nieuw Publiek

Wij doen mee met een landelijk onderzoek naar nieuw theaterpubliek. We willen graag weten waarom mensen wel of juist niet naar het theater gaan. Wat verwachten ze, waar hebben ze behoefte aan? Welke aanbod spreekt hen aan, hoe kunnen we ze het beste bereiken? Praat mee in een (online) gesprek en help het onderzoek! Aanmelden kan hier: praat mee.

Zomerschool groot succes

In de laatste week van de zomervakantie organiseerden we weer in samenwerking met MartiniPlaza een Zomerschool. Maar liefst 70 jongeren van 11 t/m 18 jaar volgden de hele week workshops theater, musical en film en sloten de week af met een twaalftal spetterende optredens. Er werd hard gewerkt en minstens zoveel lol gemaakt.

 

Lieve deelnemers: dank jullie wel, we hebben van jullie genoten! Wordt vervolgd!

Bijdrage Kickstart Cultuurfonds

Yes! Wij ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds voor 3 projecten. We kunnen weer aan de slag! En wel met de volgende projecten:

  • Issy en Sophius (reprise): een theatervoorstelling over twee Joodse jongens in WOII. Door de bijdrage kunnen we deze voorstelling ook voor kleinere groepen publiek spelen.
  • On Hold: theaterscènes op basis van corona-dagboek-fragmenten van jongeren, gespeeld tijdens theatrale rondleidingen bij SPOT Groningen;
  • #ikgenietmesuf: een serie monologen over eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen.
Corona-maatregelen-proof

Ons aanbod is corona-maatregelen-proof:

  • Onze medewerkers dragen waar nodig mondkapjes.
  • Bij verkoudheidsklachten blijven onze medewerkers uiteraard thuis. Wij zorgen waar mogelijk voor vervanging of overleggen met de school over een alternatieve datum.
  • Onze voorstellingen kunnen in grotere ruimtes en/of voor kleinere groepen gespeeld worden.
  • Onze workshop Wat doe jij? kan ook gespeeld worden zonder dat de leerlingen meespelen in de scène. Hierdoor is het geen probleem om voldoende afstand te houden.
  • Bij onze workshops Wat wil ik? en Niet alleen houden we in de klas afstand tot de leerlingen. Uiteraard kunnen we ook in een grotere ruimte spelen (aula/gymzaal), zodat we alle ruimte hebben.

In alle gevallen zoeken we samen met scholen naar de beste oplossing om ervoor te zorgen dat we, ook in een situatie met allerlei corona-maatregelen, leerlingen kunnen laten genieten van theater.

Heb je vragen, wensen, opmerkingen? Neem contact met ons op: info@theaterdesteeg.nl. Samen komen we er wel uit!

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info

Artikel over De Steeg in corona-tijd

Op OOGtv.nl verscheen een mooi over De Steeg in corona-tijd. Een terugblik op een raar jaar, het gemis van het spelen van theatervoorstellingen, maatwerk en creatieve oplossingen, optimisme over de toekomst en veel plannen voor als we weer los kunnen. oogtv.nl/2021/01/de-ste