Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Zomerschool groot succes

In de laatste week van de zomervakantie organiseerden we weer in samenwerking met MartiniPlaza een Zomerschool. Maar liefst 70 jongeren van 11 t/m 18 jaar volgden de hele week workshops theater, musical en film en sloten de week af met een twaalftal spetterende optredens. Er werd hard gewerkt en minstens zoveel lol gemaakt.

 

Lieve deelnemers: dank jullie wel, we hebben van jullie genoten! Wordt vervolgd!

Issy en Sophius

Dit voorjaar speelden we weer onze voorstelling Issy en Sophius, over twee Joodse jongens in WOII. We vroegen een aantal bezoekers na afloop wat ze ervan vonden en of het belangrijk is om aandacht te blijven besteden aan dit onderwerp. In dit filmpje hun reacties: klik hier.

 

Ondertussen op de bouwplaats

De bouw van ons nieuwe onderkomen, De Kunstwerf, vordert gestaag. Vanaf eind dit jaar is dit de nieuwe thuisbasis van De Steeg, De Noorderlingen, Het Houten Huis en Club Guy and Roni. We kunnen niet wachten!

Ik ben, zij zijn

Vanavond is het dan zo ver: de première van onze voorstelling Ik ben, zij zijn. Gespeeld door leerlingen van Leon van Gelder en Praedinius Gymnasium, over vooroordelen tussen groepen leerlingen. De première is uitverkocht, maar er zijn nog een paar kaarten voor woensdag 16 juni om 17.00 uur, te bestellen via SPOT Groningen.

Corona-dagboekfragmenten

Open call aan alle jongeren: laat ons weten hoe jij het afgelopen corona-jaar hebt ervaren! Stuur ons je ervaringen, verhalen, gedachten en wie weet is jouw verhaal binnenkort te zien in het NITE Hotel, het online platform van het NNT. Alles mag. Durf jij het met ons te delen? Heb je een nieuwe hobby, schrijf je liedjes, gedichten, teksten, ben je gaan vloggen, bloggen, ploggen, heb je je kamer geschilderd of je balkon verbouwd, ben je gaan fotograferen, gitaarspelen, solo-dansen, gamen, je vervelen, heb je goede gesprekken of diepe gedachten? Deel het met ons! Stuur ze naar diary@nite.nl.

Klik hier voor meer info

Oproep! Doe mee met Barst?!

Theater De Steeg zoekt jongeren in Appingedam die de komende weken samen met ons een film willen maken over wonen in het aardbevingsgebied.

 

Heb jij een mening over de aardbevingen? Wil jij je ervaringen delen en laten zien waarom Appingedam The Place To Be is (of juist niet)? Vind jij het belangrijk dat niet alleen volwassenen hun zegje doen maar ook de verhalen van jongeren gehoord worden? Meld je dan aan! Ervaring is niet vereist, enthousiasme natuurlijk wel. We zoeken jongeren met een mening, ideeën, lef, nieuwsgierigheid, een grote mond en een flinke dosis creativiteit. We zijn op zoek naar interviewers, acteurs, presentatoren, rappers, dansers, freerunners, zangers en andere creatieve geesten. Doe je mee?

 

Aanmelden kan door een vlogje te sturen naar info@theaterdesteeg.nl, waarin je ons vertelt waarom je mee wilt doen en wat je graag zou willen doen.

 

In dit filmpje leggen we precies uit wie we zoeken en wat we gaan doen: https://youtu.be/ABq97P1O10c

Bijdrage Kickstart Cultuurfonds

Yes! Wij ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds voor 3 projecten de komende maanden. We kunnen weer aan de slag! En wel met de volgende projecten:

  • Issy en Sophius (reprise): een theatervoorstelling over twee Joodse jongens in WOII. Door de bijdrage kunnen we deze voorstelling ook voor kleinere groepen publiek spelen.
  • On Hold: theaterscènes op basis van corona-dagboek-fragmenten van jongeren, gespeeld tijdens theatrale rondleidingen bij SPOT Groningen;
  • #ikgenietmesuf: een serie monologen over eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen.
Corona-maatregelen-proof

Ons aanbod is corona-maatregelen-proof:

  • Onze medewerkers dragen waar nodig mondkapjes.
  • Bij verkoudheidsklachten blijven onze medewerkers uiteraard thuis. Wij zorgen waar mogelijk voor vervanging of overleggen met de school over een alternatieve datum.
  • Onze voorstellingen kunnen in grotere ruimtes en/of voor kleinere groepen gespeeld worden.
  • Onze workshop Wat doe jij? kan ook gespeeld worden zonder dat de leerlingen meespelen in de scène. Hierdoor is het geen probleem om voldoende afstand te houden.
  • Bij onze workshops Wat wil ik? en Niet alleen houden we in de klas afstand tot de leerlingen. Uiteraard kunnen we ook in een grotere ruimte spelen (aula/gymzaal), zodat we alle ruimte hebben.

In alle gevallen zoeken we samen met scholen naar de beste oplossing om ervoor te zorgen dat we, ook in een situatie met allerlei corona-maatregelen, leerlingen kunnen laten genieten van theater.

Heb je vragen, wensen, opmerkingen? Neem contact met ons op: info@theaterdesteeg.nl. Samen komen we er wel uit!

Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info

Artikel over De Steeg in corona-tijd

Op OOGtv.nl verscheen een mooi over De Steeg in corona-tijd. Een terugblik op een raar jaar, het gemis van het spelen van theatervoorstellingen, maatwerk en creatieve oplossingen, optimisme over de toekomst en veel plannen voor als we weer los kunnen. oogtv.nl/2021/01/de-ste

Fijne kerst en gelukkig nieuwjaar

Het afgelopen jaar was een raar jaar. Een jaar waarin heel veel mooie dingen niet door konden gaan. Een jaar waarin we veel minder bij elkaar konden zijn dan we wilden. Een jaar van plannen maken en weer uitstellen. Een jaar dat veel vroeg van ons uithoudingsvermogen, van onze creativiteit en flexibiliteit. Maar het was ook een jaar waarin we voelden wat echt belangrijk is: contact met de mensen die je lief zijn, samen mooie plannen blijven maken voor als het straks weer wél mag, genieten van cultuur om verrast en uitgedaagd te worden, om samen te ervaren, desnoods via Zoom.

Wij hopen van harte dat we in 2021 weer los mogen met al onze mooie plannen, en het liefst zo dichtbij mogelijk. Tot die tijd wensen we iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2021.

Tijdelijk adres

In verband met de bouw van ons nieuwe pand houden wij tijdelijk kantoor bij Martiniplaza: Leonard Springerlaan 2, 9727 KB Groningen.

Eind 2021 verhuist De Steeg naar De Kunstwerf, het nieuwe pand op het CiBoGa-terrein in Groningen. Daar komen ook Het Houten Huis, De Noorderlingen en Club Guy and Roni. Het wordt een plek waar het borrelt en bruist van jongerentheater, kindertheater, dans, theaterlessen, theaterworkshops en vooral heel veel jong talent.