

Gisteren startte de week van de mentale gezondheid. Door heel Nederland kun je deze week activiteiten bezoeken die te maken hebben met de week van de mentale gezondheid en dus ook bij ons!
Wij laten morgen (24 mei) de voorstellingen #𝗸𝗶𝗷𝗸𝗺𝗶𝗷𝗲𝗲𝗻𝘀𝗴𝗼𝗲𝗱𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸𝘁𝘇𝗶𝗷𝗻 (16.30 uur) en #𝗶𝗸𝗴𝗲𝗻𝗶𝗲𝘁𝗺𝗲𝘀𝘂𝗳 (18.00 uur) zien aan docenten van middelbare- en hogere scholen en aan medewerkers van (zorg)instellingen die werken met jongeren. Voor ons een mooie manier om een kijkje in de keuken geven wat we doen en meer mensen een inkijkje te geven in de mentale gezondheid van jongeren. Beide voorstellingen laten namelijk zien dat er behoorlijk wat eenzaamheid onder jongeren heerst en dat het belangrijk is om dit bespreekbaar te maken.
Wil je hier nou ook nog bij zijn? Geef je dan op via deze link.

Elk jaar hebben wij plek voor zo’n 10 tot 15 stagiairs bij De Steeg. Als stagiair(e) kan je bij ons komen spelen, maken of lesgeven. Of alledrie, dat kan natuurlijk ook!
𝗕𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷 𝗱𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝘄𝗲 𝘇𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻?
- We zijn op zoek naar jongeren tussen de 17 en 25 jaar;
- Die bezig zijn met een theater-gerelateerde opleiding, of hebt deze recentelijk hebben afgerond. Dit kan zowel een mbo als een hbo opleiding zijn en je kunt hierbij onder andere denken aan docent theater, creatieve therapie, artiest opleiding of een andere performance opleiding.
- Kan je voor een half jaar of een jaar komen stage lopen?
- Kan beginnen je vanaf 28 augustus?
- En heb je ontzettend veel zin om bezig te zijn met het maken van theater voor jongeren? Vind je het heerlijk om op de vloer te staan? Gaat jouw bloed sneller stromen van lesgeven? Of heb je goede ideeën voor het maken van een (nieuwe) voorstelling?
𝗟𝗮𝗮𝘁 𝗱𝗮𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝗵𝗼𝗿𝗲𝗻! 🙃
Ben je enthousiast maar heb je nog een vraag? Stuur die dan naar educatie@theaterdesteeg.nl. Wil je meteen solliciteren? Stuur dan jouw sollicitatie (in welke vorm dan ook) naar educatie@theaterdesteeg.nl, en wie weet nodigen we je uit voor een kopje koffie (thee mag natuurlijk ook).

Marieke Voorzee is vanaf 1 mei de nieuwe zakelijk leider van Theater De Steeg. Zij volgt Wendy Holtkamp op die na bijna 20 jaar afscheid neemt.
Marieke Voorzee vertrekt bij Noorderpoort om haar ondernemerschap in te zetten voor De Steeg. Bij Noorderpoort was zij bij de kunstvakopleiding o.a. verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van het impresariaat.
Voorzee: “De Steeg staat als een huis. Er worden ieder jaar veel jongeren bereikt met goede voorstellingen. Voorstellingen die raken, herkenning en troost geven, nieuwe perspectieven bieden. Ik heb er erg veel zin in om samen met het team te onderzoeken hoe we nog meer jongeren kunnen bereiken en met welke organisaties we kunnen samenwerken om de stem van de jongeren nog beter te laten horen door het maken van prachtig theater.”
Voorzee wordt bij Theater De Steeg verantwoordelijk voor het zakelijk beleid en de langetermijnvisie. De Steeg ziet in haar een ondernemende zakelijk leider die bij De Steeg sturing geeft aan het groeiproces waarin de organisatie nu zit.

Bij Theater De Steeg investeren we graag in talent. De makers van nu zijn de toekomst van straks. Het hele jaar door krijgen jonge theatermakers een kijkje in de creatieve keuken. Maar het is meer dan dat: ze ontwikkelen, maken, vallen en staan op. Dit alles onder begeleiding én met een behoorlijke dosis vrijheid. In deze serie geven we deze talenten een stem en gezicht. We beginnen met Manou Fleddérus (23), die afstudeert bij De Steeg met een theaterproductie voor leerlingen van middelbare scholen.
‘’Theater verbindt mensen’’, glimlacht Manou. ‘’Het maakt onderwerpen die normaliter een taboe kunnen zijn opeens bespreekbaar.’’ Als kind was ze al gegrepen door wat er zich op de planken afspeelde. Acteren was haar passie, maar tegelijkertijd had en heeft ze ook een grote liefde in het werken met kinderen. In de jaren die daarop volgde keek ze om haar heen. Opeens wist ze het: docent theater moest het zijn. Haar passie overbrengen aan de jongere doelgroep.

Theater De Steeg speelt de voorstelling #ikgenietmesuf de aankomende weken 33 keer voor 1e en 2e hbo-klassen van de opleiding Social Work van de Hanzehogeschool. Deze voorstelling brengt het onderwerp eenzaamheid onder jongeren in beeld en maakt het bij hen bespreekbaar. Op 10 januari bezocht de eerste groep studenten de voorstelling en de laatste groep zal op 21 februari de voorstelling in Theater De Steeg bekijken. Het is de eerste keer dat Theater De Steeg zo’n groot aantal hbo-klassen over de vloer heeft. Lees meer

Call to all bored girls who love art!
Break out you little female rebel! Laat je creativiteit de vrije loop en geef de wereld een blik door jouw ogen. Ben jij niet bang om jezelf te laten zien door middel van een creatieve creatie, performance, fashionstatement of muziek? Join Club Rebelle!
VRIJDAG organiseert een echte Club Rebelle welke open is van 17 t/m 22 oktober (in de herfstvakantie). Vijf dagen ga je met een bekende female artist mooie dingen maken. We starten elke middag met een lekkere lunch want rebelleren maakt hongerig! 😉Lees meer

Ook volgende zomer organiseren Theater De Steeg en MartiniPlaza Groningen weer een Zomerschool voor jongeren van 12-20 jaar.
De laatste week van de zomervakantie (28 augustus t/m 2 september) staat weer helemaal in het teken van theater, musical, dans en film. Tijdens de Zomerschool volg je van maandag tot en met vrijdag elke dag workshops van enthousiaste en ervaren professionele theatermakers, performers, zangeressen en filmmakers. Samen werk je toe naar korte scènes en performances, die je op vrijdag en zaterdag in een aantal optredens presenteert aan het publiek, op allerlei bijzondere plekken door heel MartiniPlaza. Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Meld je aan voor onze nieuwsbrief over de zomerschool, en je wordt door ons op de hoogte gehouden over de zomerschool en de start verkoop.

Op woensdag 1 juni kwam premier Rutte op bezoek bij Theater De Steeg. Hij ging bij ons in gesprek met jongeren over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied. Het was een goed gesprek, met ook kritische vragen en eindelijk aandacht voor het verhaal van jongeren.
Aanleiding is de film Barst?! die wij afgelopen jaar maakten met jongeren uit Appingedam en omgeving. Hierin vertellen jongeren over hun eigen ervaringen met aardbevingen en wat dat met je doet. Ze interviewden klasgenoten, buurtbewoners, familie, onderzoekers en politici, ze speelden sketches, dansten en maakten animaties voor in de film. Al met al geeft de film een indrukwekkend beeld van de impact van aardbevingen op jongeren. En op 1 juni vertelden ze dat persoonlijk aan premier Rutte.

Wij maakten een film met jongeren in Appingedam en omgeving over hoe het is om op te groeien in een gebied waar aardbevingen zijn: Barst!?. We deden dat in het kader van het project Mijn Thuis Mijn Verhaal, in opdracht van Gemeente Eemsdelta.
Kijk de trailer op ons YouTube-kanaal: KIJK HIER DE TRAILER
Wil je de hele film (laten) zien? Mail dan naar info@theaterdesteeg.nl