Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Gezocht: 2 bestuursleden

In verband met het vertrek van 2 bestuursleden zijn wij op zoek naar een voorzitter en een secretaris voor ons stichtingsbestuur. Heb je affiniteit met jongeren, theater en educatie, wil je je ervaring en netwerk inzetten om onze directie te inspireren bij haar taken, vind je het leuk om mee te denken over de toekomst van jongerentheater, de positionering van onze organisatie en de vraag hoe we nóg meer jongeren kunnen bereiken met onze voorstellingen en nóg meer ruimte kunnen bieden aan jonge theater(educatie)medewerkers? Dan zoeken we jou!

Klik hier voor meer  informatie.

Get Up! Festival

Op vrijdag 17 juni organiseren jongeren van Theater De Steeg en SPOT Groningen het Get Up! Festival. Ze toveren speciaal voor jou De Oosterpoort om tot een neon-walhalla met silent disco, singer songwriters, dj’s, theater, spelletjes en meer.

Be there!

Toegang gratis, 16+.

https://spotgroningen.nl/programma/get-up/

Vacature Medewerker Marketing en Communicatie

Wij zijn op zoek naar een Medewerker Marketing en Communicatie, voor gemiddeld 12 uur per week.

 

Kom jij ons team versterken en help jij om Theater De Steeg op de kaart te zetten als het állerbeste educatieve theater van Noord Nederland? Ben jij een ster in het vertalen van onze missie en visie in pakkende teksten en beelden, zowel voor online als voor offline media? Help jij ons om een community van jongeren op te zetten die samen met ons theater wil maken? Wil je met ons meedenken, ons inspireren, scherp houden en verdere laten groeien? Dan zoeken we jou!

 

Klik hier voor de volledige vacature.

Premier Rutte op bezoek bij De Steeg

Op woensdag 1 juni kwam premier Rutte op bezoek bij Theater De Steeg. Hij ging bij ons in gesprek met jongeren over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied. Het was een goed gesprek, met ook kritische vragen en eindelijk aandacht voor het verhaal van jongeren.

Aanleiding is de film Barst?! die wij afgelopen jaar maakten met jongeren uit Appingedam en omgeving. Hierin vertellen jongeren over hun eigen ervaringen met aardbevingen en wat dat met je doet. Ze interviewden klasgenoten, buurtbewoners, familie, onderzoekers en politici, ze speelden sketches, dansten en maakten animaties voor in de film. Al met al geeft de film een indrukwekkend beeld van de impact van aardbevingen op jongeren. En op 1 juni vertelden ze dat persoonlijk aan premier Rutte.

Zomerschool 2022

Ook deze zomer organiseren Theater De Steeg en MartiniPlaza Groningen weer een Zomerschool voor jongeren van 12-20 jaar. 

De laatste week van de zomervakantie (22 t/m 27 augustus) staat weer helemaal in het teken van theater, musical, dans en film. Tijdens de Zomerschool volg je van maandag tot en met vrijdag elke dag workshops van enthousiaste en ervaren professionele theatermakers, performers, zangeressen en filmmakers. Samen werk je toe naar korte scènes en performances, die je op vrijdag en zaterdag in een aantal optredens presenteert aan het publiek, op allerlei bijzondere plekken door heel MartiniPlaza.

 

Ben je tussen de 12 en 20 jaar, ben je wel toe aan een creatieve boost en heb je van 22 t/m 27 augustus nog niks in je agenda staan? Wil je graag acteren, een film maken, zingen, performen en schitteren in het grootste theater van Groningen? Meld je dan aan voor de Zomerschool 2022! Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel.

 

Praktisch

  • Leeftijd: 12 t/m 20 jaar
  • Data: 22 t/m 27 augustus
  • Tijden: 10-15 uur
  • Voorstellingen op vrijdagmiddag en -avond en zaterdagmiddag
  • Keuze uit theater, musical, danstheater en film
  • Kosten: € 150,- p.p.

Aanmelden

https://martiniplaza.nl/zomerschool

Trailer film Barst?!

Wij maakten een film met jongeren in Appingedam en omgeving over hoe het is om op te groeien in een gebied waar aardbevingen zijn: Barst!?. We deden dat in het kader van het project Mijn Thuis Mijn Verhaal, in opdracht van Gemeente Eemsdelta.

Kijk de trailer op ons YouTube-kanaal: KIJK HIER DE TRAILER

Wil je de hele film (laten) zien? Mail dan naar info@theaterdesteeg.nl

Proeftuin Nieuw Publiek

Wij doen mee met een landelijk onderzoek naar nieuw theaterpubliek. We willen graag weten waarom mensen wel of juist niet naar het theater gaan. Wat verwachten ze, waar hebben ze behoefte aan? Welke aanbod spreekt hen aan, hoe kunnen we ze het beste bereiken? Praat mee in een (online) gesprek en help het onderzoek! Aanmelden kan hier: praat mee.

Bijdrage Kickstart Cultuurfonds

Yes! Wij ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds voor 3 projecten. We kunnen weer aan de slag! En wel met de volgende projecten:

  • Issy en Sophius (reprise): een theatervoorstelling over twee Joodse jongens in WOII. Door de bijdrage kunnen we deze voorstelling ook voor kleinere groepen publiek spelen.
  • On Hold: theaterscènes op basis van corona-dagboek-fragmenten van jongeren, gespeeld tijdens theatrale rondleidingen bij SPOT Groningen;
  • #ikgenietmesuf: een serie monologen over eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen.
Cultuur in je Tussenuur

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info

Artikel over De Steeg in corona-tijd

Op OOGtv.nl verscheen een mooi over De Steeg in corona-tijd. Een terugblik op een raar jaar, het gemis van het spelen van theatervoorstellingen, maatwerk en creatieve oplossingen, optimisme over de toekomst en veel plannen voor als we weer los kunnen. oogtv.nl/2021/01/de-ste