Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Vacature Educatiemaker

Wij zijn op zoek naar een Educatiemaker, voor 16 uur per week.

 

Als educatiemaker ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de educatieve activiteiten van Theater De Steeg. Je ontwikkelt lesmateriaal, verdiepende programma’s, workshops en cultuureducatie-projecten op maat. Daarnaast geef je workshops aan leerlingen, trainingen aan onze stagiaires en help je met het inwerken van acteurs. Je bent de schakel tussen De Steeg en het onderwijs en actief betrokken bij de ontwikkeling van ons artistieke aanbod.

Lijkt jou dat wel wat? Klik dan hier voor de volledige vacature!

De Steeg werkt mee aan Club Rebelle

Call to all bored girls who love art!

Break out you little female rebel! Laat je creativiteit de vrije loop en geef de wereld een blik door jouw ogen. Ben jij niet bang om jezelf te laten zien door middel van een creatieve creatie, performance, fashionstatement of muziek? Join Club Rebelle!

VRIJDAG organiseert een echte Club Rebelle welke open is van 17 t/m 22 oktober (in de herfstvakantie). Vijf dagen ga je met een bekende female artist mooie dingen maken. We starten elke middag met een lekkere lunch want rebelleren maakt hongerig! ūüėČLees meer¬†

Zomerschool 2023

Ook volgende zomer organiseren Theater De Steeg en MartiniPlaza Groningen weer een Zomerschool voor jongeren van 12-20 jaar. 

De laatste week van de zomervakantie (28 augustus t/m 2 september) staat weer helemaal in het teken van theater, musical, dans en film. Tijdens de Zomerschool volg je van maandag tot en met vrijdag elke dag workshops van enthousiaste en ervaren professionele theatermakers, performers, zangeressen en filmmakers. Samen werk je toe naar korte scènes en performances, die je op vrijdag en zaterdag in een aantal optredens presenteert aan het publiek, op allerlei bijzondere plekken door heel MartiniPlaza. Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Meld je aan voor onze nieuwsbrief over de zomerschool, en je wordt door ons op de hoogte gehouden over de zomerschool en de start verkoop.

Gezocht: 2 bestuursleden

In verband met het vertrek van 2 bestuursleden zijn wij op zoek naar een voorzitter en een secretaris voor ons stichtingsbestuur. Heb je affiniteit met jongeren, theater en educatie, wil je je ervaring en netwerk inzetten om onze directie te inspireren bij haar taken, vind je het leuk om mee te denken over de toekomst van jongerentheater, de positionering van onze organisatie en de vraag hoe we nóg meer jongeren kunnen bereiken met onze voorstellingen en nóg meer ruimte kunnen bieden aan jonge theater(educatie)medewerkers? Dan zoeken we jou!

Klik hier voor meer  informatie.

Premier Rutte op bezoek bij De Steeg

Op woensdag 1 juni kwam premier Rutte op bezoek bij Theater De Steeg. Hij ging bij ons in gesprek met jongeren over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied. Het was een goed gesprek, met ook kritische vragen en eindelijk aandacht voor het verhaal van jongeren.

Aanleiding is de film Barst?! die wij afgelopen jaar maakten met jongeren uit Appingedam en omgeving. Hierin vertellen jongeren over hun eigen ervaringen met aardbevingen en wat dat met je doet. Ze interviewden klasgenoten, buurtbewoners, familie, onderzoekers en politici, ze speelden sketches, dansten en maakten animaties voor in de film. Al met al geeft de film een indrukwekkend beeld van de impact van aardbevingen op jongeren. En op 1 juni vertelden ze dat persoonlijk aan premier Rutte.

Trailer film Barst?!

Wij maakten een film met jongeren in Appingedam en omgeving over hoe het is om op te groeien in een gebied waar aardbevingen zijn: Barst!?. We deden dat in het kader van het project Mijn Thuis Mijn Verhaal, in opdracht van Gemeente Eemsdelta.

Kijk de trailer op ons YouTube-kanaal: KIJK HIER DE TRAILER

Wil je de hele film (laten) zien? Mail dan naar info@theaterdesteeg.nl

Bijdrage Kickstart Cultuurfonds

Yes! Wij ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds voor 3 projecten. We kunnen weer aan de slag! En wel met de volgende projecten:

  • Issy en Sophius (reprise): een theatervoorstelling over twee Joodse jongens in WOII. Door de bijdrage kunnen we deze voorstelling ook voor kleinere groepen publiek spelen.
  • On Hold: theatersc√®nes op basis van corona-dagboek-fragmenten van jongeren, gespeeld tijdens theatrale rondleidingen bij SPOT Groningen;
  • #ikgenietmesuf: een serie monologen over eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen.
De Gehele Theatergeschiedenis in 45 minuten

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info

Artikel over De Steeg in corona-tijd

Op OOGtv.nl verscheen een mooi item over De Steeg in corona-tijd. Een terugblik op een raar jaar, het gemis van het spelen van theatervoorstellingen, maatwerk en creatieve oplossingen, optimisme over de toekomst en veel plannen voor als we weer los kunnen.