Nieuws

Waar zijn wij mee bezig?

Verbinden door middel van theater

Bij Theater De Steeg investeren we graag in talent. De makers van nu zijn de toekomst van straks. Het hele jaar door krijgen jonge theatermakers een kijkje in de creatieve keuken. Maar het is meer dan dat: ze ontwikkelen, maken, vallen en staan op. Dit alles onder begeleiding én met een behoorlijke dosis vrijheid. In deze serie geven we deze talenten een stem en gezicht. We beginnen met Manou Fleddérus (23), die afstudeert bij De Steeg met een theaterproductie voor leerlingen van middelbare scholen.

‘’Theater verbindt mensen’’, glimlacht Manou. ‘’Het maakt onderwerpen die normaliter een taboe kunnen zijn opeens bespreekbaar.’’ Als kind was ze al gegrepen door wat er zich op de planken afspeelde. Acteren was haar passie, maar tegelijkertijd had en heeft ze ook een grote liefde in het werken met kinderen. In de jaren die daarop volgde keek ze om haar heen. Opeens wist ze het: docent theater moest het zijn. Haar passie overbrengen aan de jongere doelgroep.

Lees meer 

Vacature Zakelijk Leider

VACATURE

Zakelijk leider
Voor gemiddeld 24 uur per week
Per 1 april 2023

Theater De Steeg is hét theatergezelschap in Groningen dat educatief theater maakt over, voor, door en met jongeren (12-23 jaar). Sinds een jaar werkt De Steeg vanuit het gloednieuwe pand met eigen theaterzaal in De Kunstwerf in Groningen. De Steeg ontvangt structurele subsidie van gemeente Groningen (cultuurnota 2021 – 2024). We gaan een mooie toekomst tegemoet en zoeken daarbij een ondernemende zakelijk leider die De Steeg stevig op de kaart zet en sturing geeft aan het groeiproces.

Wil jij de komende jaren samen met ons ervoor zorgen dat ons huis hét huis van Groninger jongerentheater wordt? Dan ben jij de zakelijk leider die we zoeken!

Lees meer 

33 klassen van de Hanzehogeschool pakken eenzaamheid aan met Theater De Steeg

Theater De Steeg speelt de voorstelling #ikgenietmesuf de aankomende weken 33 keer voor 1e en 2e hbo-klassen van de opleiding Social Work van de Hanzehogeschool. Deze voorstelling brengt het onderwerp eenzaamheid onder jongeren in beeld en maakt het bij hen bespreekbaar. Op 10 januari bezocht de eerste groep studenten de voorstelling en de laatste groep zal op 21 februari de voorstelling in Theater De Steeg bekijken. Het is de eerste keer dat Theater De Steeg zo’n groot aantal hbo-klassen over de vloer heeft.  Lees meer

De Steeg werkt mee aan Club Rebelle

Call to all bored girls who love art!

Break out you little female rebel! Laat je creativiteit de vrije loop en geef de wereld een blik door jouw ogen. Ben jij niet bang om jezelf te laten zien door middel van een creatieve creatie, performance, fashionstatement of muziek? Join Club Rebelle!

VRIJDAG organiseert een echte Club Rebelle welke open is van 17 t/m 22 oktober (in de herfstvakantie). Vijf dagen ga je met een bekende female artist mooie dingen maken. We starten elke middag met een lekkere lunch want rebelleren maakt hongerig! 😉Lees meer 

Zomerschool 2023

Ook volgende zomer organiseren Theater De Steeg en MartiniPlaza Groningen weer een Zomerschool voor jongeren van 12-20 jaar. 

De laatste week van de zomervakantie (28 augustus t/m 2 september) staat weer helemaal in het teken van theater, musical, dans en film. Tijdens de Zomerschool volg je van maandag tot en met vrijdag elke dag workshops van enthousiaste en ervaren professionele theatermakers, performers, zangeressen en filmmakers. Samen werk je toe naar korte scènes en performances, die je op vrijdag en zaterdag in een aantal optredens presenteert aan het publiek, op allerlei bijzondere plekken door heel MartiniPlaza. Ervaring is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Meld je aan voor onze nieuwsbrief over de zomerschool, en je wordt door ons op de hoogte gehouden over de zomerschool en de start verkoop.

Premier Rutte op bezoek bij De Steeg

Op woensdag 1 juni kwam premier Rutte op bezoek bij Theater De Steeg. Hij ging bij ons in gesprek met jongeren over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied. Het was een goed gesprek, met ook kritische vragen en eindelijk aandacht voor het verhaal van jongeren.

Aanleiding is de film Barst?! die wij afgelopen jaar maakten met jongeren uit Appingedam en omgeving. Hierin vertellen jongeren over hun eigen ervaringen met aardbevingen en wat dat met je doet. Ze interviewden klasgenoten, buurtbewoners, familie, onderzoekers en politici, ze speelden sketches, dansten en maakten animaties voor in de film. Al met al geeft de film een indrukwekkend beeld van de impact van aardbevingen op jongeren. En op 1 juni vertelden ze dat persoonlijk aan premier Rutte.

Trailer film Barst?!

Wij maakten een film met jongeren in Appingedam en omgeving over hoe het is om op te groeien in een gebied waar aardbevingen zijn: Barst!?. We deden dat in het kader van het project Mijn Thuis Mijn Verhaal, in opdracht van Gemeente Eemsdelta.

Kijk de trailer op ons YouTube-kanaal: KIJK HIER DE TRAILER

Wil je de hele film (laten) zien? Mail dan naar info@theaterdesteeg.nl

Bijdrage Kickstart Cultuurfonds

Yes! Wij ontvangen een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds voor 3 projecten. We kunnen weer aan de slag! En wel met de volgende projecten:

  • Issy en Sophius (reprise): een theatervoorstelling over twee Joodse jongens in WOII. Door de bijdrage kunnen we deze voorstelling ook voor kleinere groepen publiek spelen.
  • On Hold: theaterscènes op basis van corona-dagboek-fragmenten van jongeren, gespeeld tijdens theatrale rondleidingen bij SPOT Groningen;
  • #ikgenietmesuf: een serie monologen over eenzaamheid onder jongeren en jongvolwassenen.
De Gehele Theatergeschiedenis in 45 minuten

Speciaal aanbod voor scholen in de gemeente Groningen!

Vallen er lessen uit door ziekte of het wachten op een corona-test(uitslag)? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis. De les kan zowel in een lesuur als in een blokuur gegeven worden en is geschikt voor leerlingen vanaf 11 jaar. Klik hier voor meer info