Partners

We doen het niet alleen

MartiniPlaza

Tot ons nieuwe stekje in de Kunstwerf af is, houden we tijdelijk kantoor in MartiniPlaza. Een prima plek om te werken! En ook om samen te werken: zo organiseerden we in de laatste week van deze zomervakantie een Zomerschool. Een week lang kregen 70 jongeren van 11-18 jaar les in theater, zang en musical. Aan het einde van de week was de presentatie, op diverse bijzondere plekken door heel MartiniPlaza. Gezien het succes gaat deze Zomerschool zeker een vervolg krijgen!

SPOT Groningen

In samenwerking met SPOT Groningen geven wij theatrale rondleidingen door de Stadsschouwburg Groningen. Tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten maken jongeren op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Klik hier voor meer info.

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het project Gespot werd mede mogelijk gemaakt door een driejarige bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie. In Gespot lieten we vmbo-leerlingen van twee Groninger scholen actief aan de slag gaan met theater: we gaven theater-, dans- en debatlessen op school, namen ze mee op een theatrale rondleiding door de Stadsschouwburg Groningen en maakten uiteindelijk samen een prachtige voorstelling die gespeeld werd in Martiniplaza. Het project liep van 2018 t/m 2020. Klik hier voor meer info.

Club Guy and Roni

Wij werken regelmatig samen met Club Guy and Roni. Dat doen we omdat we fan zijn van elkaars werk. Beide voelen we de noodzaak om maatschappelijke onderwerpen onder de aandacht te brengen en beide zien we theater en dans daarvoor als bijzonder effectieve media. De samenwerking levert spetterende voorstellingen op, waarin dans en theater samen een toegankelijk, maar ook poëtisch verhaal vertellen dat raakt, ontroert en aan het denken zet.

Veilig Thuis

Samen met Veilig Thuis Groningen hebben we het project Niet Alleen ontwikkeld, waarin we in het onderwijs aandacht vragen voor de aanpak van kindermishandeling. Het project bestaat uit een theatrale workshop voor leerlingen en/of docenten (verzorgd door De Steeg) en voorlichting voor docenten en schooldirecties (verzorgd door Veilig Thuis Groningen). Klik hier voor meer info.

Eemsdelta College

In samenwerking met drie locaties van het Eemsdelta College in Appingedam en Delfzijl voeren we op dit moment het project Barst?! uit. Hiermee geven we jongeren een stem in het aardbevingsdebat, door hun verhalen te delen in een door henzelf ontwikkelde theatervoorstelling. Klik hier voor meer info.

CSG Selion en Leon van Gelder

De Steeg werkt voor het project Gespot samen met de Groninger scholen CSG Selion en Leon van Gelder. In dit project gaan leerlingen actief aan de slag met theater en dans en ontwikkelden ze hun eigen voorstelling, met als thema Vrijheid. Klik hier voor meer info.

Groninger Museum

In samenwerking met het Groninger Museum verzorgen we theatrale rondleidingen, aansluitend bij actuele tentoonstellingen. Daarbij zoomen we in op thema’s als kleur, licht en geluid. Een speelse manier om het museum te ontdekken! Klik hier voor meer info.

Babaddaar

Voor onze voorstelling Iedersland werkten we samen met Babaddaar. Het project Babaddaar biedt nieuwkomers in Groningen, doorgaans jonge amateurs, een plek voor hun persoonlijke en artistieke ontwikkeling. Zij krijgen de kans hun talent op het gebied van bijvoorbeeld spel, dans of decorbouw te onderzoeken, daarbij gesteund door professionals. Kunst brengt de positieve energie die nieuwkomers nodig hebben, meent initiatiefnemer Ahmad Abdulwahab. De artistieke stimulans die de jonge amateurs er krijgen vergroot hun zelfvertrouwen en hun sociale contacten. Dat stelt hen in staat beter hun weg te vinden in de samenleving. Babaddaar speelt met theatrale vormen om verhalen van mensen met elkaar te verbinden.

Gemeente Groningen

De Gemeente Groningen is de vaste subsidiënt van De Steeg. Wij ontvangen een structurele subsidie, omdat wij een jong publiek kennis laten maken met theater, bijdragen aan de talentontwikkeling van jonge theatermakers en maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken.