Partners

We doen het niet alleen

MartiniPlaza

Samen met MartiniPlaza Groningen organiseren we deze zomer voor de vierde keer een Zomerschool voor jongeren van 12 t/m 20 jaar. De laatste week van de zomervakantie (28 augustus t/m 2 september) staat weer helemaal in het teken van theater, musical, dans en film.

Klik hier voor meer info

SPOT Groningen

In samenwerking met SPOT Groningen geven wij theatrale rondleidingen door de Stadsschouwburg Groningen en De Oosterpoort. Tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten maken jongeren op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Onderweg komen ze langs diverse korte scènes en acts. Klik hier voor meer info.

De Noorderlingen

De Noorderlingen is een theateropleiding en theaterhuis ineen. Hier wordt jong talent succesvol voorbereid op het kunstvakonderwijs en maken jonge acteurs voorstellingen voor een groot publiek. De Steeg werkt regelmatig met De Noorderlingen samen, zoals bij de Zomerschool, het project LOOK en het samenwerkingsverband Back2Back. De Noorderlingen is één van onze buren in De Kunstwerf.

Opleidingen

Jaarlijks bieden wij in onze voorstellingen en projecten plaats aan 15-20 stagiaires van MBO- en HBO-opleidingen, zoals Noorderpoort Kunst & Multimedia, Stenden Docent Theater en Deltion Acteur.

Eemsdelta College

In samenwerking met drie locaties van het Eemsdelta College in Appingedam en Delfzijl voerden we het project Barst?! uit. Hiermee geven we jongeren een stem in het aardbevingsdebat, door hun verhalen te delen in een door henzelf ontwikkelde film. Klik hier voor meer info.

VSB Fonds

Het project ‘Beat The Bubble’ werd mede mogelijk gemaakt door een eenmalige bijdrage van het VSB fonds . In ‘Beat The Bubble’ lieten we leerlingen van verschillende leerniveaus actief aan de slag gaan met theater: we gaven theater-, spoken word, muziek – en kletslessen op school, en maakten uiteindelijk samen een prachtige voorstelling die gespeeld werd in in ons eigen pand. Het project liep in 2023.

Gemeente Groningen

De Gemeente Groningen is de vaste subsidiënt van De Steeg. Wij ontvangen een structurele subsidie, omdat wij een jong publiek kennis laten maken met theater, bijdragen aan de talentontwikkeling van jonge theatermakers en maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken.