#ikgenietmesuf

Een voorstelling over eenzaamheid

Het algemene beeld van studenten is dat ze continu aan het feesten en flirten zijn, dat ze nachten doorhalen met vrienden en het gezellig hebben met huisgenoten, dat ze actief zijn in commissies en verenigingen en tussendoor een beetje studeren. Je studietijd is de tijd van je leven! Je geniet je suf! Toch?!

En voelt maar liefst 23% van de jongeren van 18-25 jaar zich eenzaam en 10% zelfs ernstig eenzaam (CBS – Jeugdmonitor 2020). Zij worstelen met de druk van het studeren en continu moeten presteren en de sociale druk van overal bij moeten zijn en niks mogen missen. Want daar zit je dan, in je kamertje in een stad die je nog niet kent, met huisgenoten met wie je niet echt een klik voelt. Alles is nieuw, je maakt je druk over je studie, wordt doodmoe van al die feestjes en verenigingen, je slaapt slecht en trekt je steeds meer terug. De drempel om te zeggen dat je niet gelukkig bent, dat je twijfelt, dat je je alleen voelt en soms depressief bent is hoog. Want dat is niet cool en misschien doe je gewoon niet genoeg je best… Toegeven dat het niet goed gaat voelt als toegeven dat je faalt. Dus hou je naar buiten toe vol dat alles super gaat: #ikgenietmesuf! 

Met de voorstelling #ikgenietmesuf maken we eenzaamheid bespreekbaar. Het helpt jongeren om wél aan de bel te trekken, zich uit te spreken, een luisterend oor te bieden of een helpende hand uit te steken. Want eenzaamheid los je alleen samen op.

 • Doelgroep
  16+
 • Groepsgrootte
  Maximaal ongeveer 30
 • Tijd
  50 minuten, inclusief nabespreking met de acteurs
 • Locatie
  dubbel klaslokaal/aula/gymzaal/theaterzaal
 • Speelvak
  #ikgenietmesuf kan voor kleine groepen in een ruim klaslokaal gespeeld worden.
 • Makers
  Script Lieke van den Krommenacker
  Regie Karin Noeken, Rozan Vergeer
  Acteurs Manou Fledderus, Feya Hovenga, Jaap Geert Vos, Vera Wielhouwer, Amke Jellema, Tara Fonk, Rosalie Rosing,
 • Techniek
  Bij #ikgenietmesuf maken we geen gebruik van techniek
 • Prijs

  Prijzen voor scholen 
  € 500 voor 1 voorstelling;
  € 850 voor 2 voorstellingen (op dezelfde dag en locatie);
  € 1.200 voor 3 voorstellingen (op dezelfde dag en locatie).

  Prijzen zijn inclusief reiskosten tot 100 km afstand vanaf Groningen, exclusief btw en eventuele zaalhuur/overnachtingskosten. Reiskosten vanaf 100 km afstand (200 gereden km vice-versa): 30 cent/km. Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.

  Op deze voorstelling zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Download flyer