Dicht op de huid

Bijzonder aan De Steeg is dat we werken met een combinatie van volwassen theatermakers en jonge acteurs (17 t/m 23 jaar). Zij staan niet alleen op het toneel, maar spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze voorstellingen. We maken volop gebruik van hun persoonlijke ervaringen en observaties. Dat maakt onze voorstellingen heel herkenbaar voor de jongeren in het publiek.

"Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag"

leerling — over de voorstelling: #onderhuids

Wij vinden het belangrijk dat jongeren kennismaken met theater. Dat ze ervaren hoe leuk theater is en hoe het kan bijdragen aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Theater spiegelt, daagt uit, verrast, maakt nieuwsgierig en nodigt uit je in te leven in een ander. Dit zijn vaardigheden die van ongekend belang zijn voor jongeren om straks succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Vaardigheden die wij met onze theatervoorstellingen en cultuureducatieve aanbod stimuleren.

In onderstaand item van OOGtv legt onze artistiek leider Karin Noeken uit waarom we met De Steeg doen wat we doen. Tussendoor zie je fragmenten uit de repetitie voor de voorstelling Huisje Boompje, een voorstelling over huiselijk geweld, die we in de periode 2013-2015 speelden op diverse scholen en op het Let’s Gro Festival.

Om een beeld te krijgen van het soort voorstellingen dat wij maken, zie je hieronder een korte video met een compilatie van fragmenten uit diverse van onze voorstellingen.

Zakelijke gegevens

 • Vaste subsidiënt
  Gemeente Groningen
 • Rechtsvorm
  Stichting
 • Culturele ANBI
  De Steeg is een Algemeen Nut Beogende Instelling
 • Kamer van Koophandel
  Nummer 02086730
 • BTW nummer
  NL813980732B01