De Steeg raakt

Wij vinden het belangrijk dat jongeren kennismaken met theater. Dat ze ervaren hoe leuk theater is en hoe het kan bijdragen aan hun persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling. Theater spiegelt, daagt uit, verrast, maakt nieuwsgierig en nodigt uit je in te leven in een ander. Dit zijn vaardigheden die van ongekend belang zijn voor jongeren om straks succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Vaardigheden die wij met onze theatervoorstellingen en cultuureducatieve aanbod stimuleren. Daarom is jongerentheater zo belangrijk!

We kiezen voor onderwerpen die er echt toe doen. Onderwerpen waar jongeren mee bezig zijn, die hen raken, discussie oproepen en vragen om verdieping. In onze voorstellingen en workshops geven we geen pasklare antwoorden, maar houden we het publiek een spiegel voor en dagen we hen uit zich te verdiepen in een ander.

Bijzonder aan De Steeg is dat we werken met een combinatie van volwassen theatermakers en jonge acteurs (17 t/m 23 jaar). Zij staan niet alleen op het toneel, maar spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze voorstellingen. We maken volop gebruik van hun persoonlijke ervaringen en observaties. Dat maakt onze voorstellingen heel herkenbaar voor de jongeren in het publiek.

"Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag"

leerling — over de voorstelling: #onderhuids

Om een beeld te krijgen van het soort voorstellingen dat wij maken, zie je hieronder een korte video met een compilatie van fragmenten uit diverse van onze voorstellingen.

Zakelijke gegevens

 • Vaste subsidiënten
  Gemeente en Provincie Groningen
 • Rechtsvorm
  Stichting
 • Culturele ANBI
  De Steeg is een Algemeen Nut Beogende Instelling
 • Kamer van Koophandel
  Nummer 02086730
 • BTW nummer
  NL813980732B01