Barst?!

Een filmproject rond aardbevingen in Appingedam

De aarde onder mij die beeft
Door elkaar geschud word ik geleefd
Als de fundering het begeeft
Dan zijn wij er geweest
Gestuurd van het kastje naar de muur

De NAM vindt eerlijkheid te duur
Hoe lang heb ik dit te verduren?
De pijn gaat dieper dan de barsten in mijn muren

Zo klinkt de titelsong van de film Barst?!. Een film waarin jongeren op basis van hun eigen verhalen en ervaringen, vertellen over het wonen in een aardbevingsgebied. Ze vertellen over wanneer de ellende begon, het lijp worden van alle instanties, de bureaucratie die erbij komt kijken en de hoeveelheid stress die zij ervaren. Op verzoek van de Gemeente Eemsdelta maakten we samen met jongeren uit Appingedam en Delfzijl een film over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied.

Het project Barst?!

De film Barst?! is de uitkomst van het grotere project Barst?! en is onderdeel van het overkoepelende project Mijn Thuis Mijn Verhaal, dat mede mogelijk gemaakt werd door de Gemeente Eemsdelta.

Binnen het project Barst?! hebben leerlingen van het Eemsdelta College workshops theater, dans, spoken word, film en debatteren gekregen. Samen met theater- en filmmakers van De Steeg maakten ze vervolgens een film op basis van hun eigen verhalen en ervaringen over het wonen in een aardbevingsgebied. Deze film geeft een indringend beeld van de kijk van jongeren op de aardbevingsproblematiek.

Theater De Steeg en de Gemeente Eemsdelta hebben de film inmiddels laten zien aan beleidsmakers, inwoners en alle partijen die te maken hebben met de aardbevingsproblematiek in Noord-Oost-Groningen. Wil jij deze film ook graag ergens laten zien? Dat kan! Neem dan contact met ons op via info@theaterdesteeg.nl.

 

Bekijk hier de trailer van de film.

 

 

 

Makers
Regie Rozan Vergeer
Camera Sander Roux
Geluid en montage Boris Stokman
Acteurs en interviewers Riëlle van den Berg en Ellemijn de Vries
Productie Sarah Schierbeek
Muziek Loulou Elisabettie
Animaties Javier Haurissa
Speciale dank aan Annalies Usmany-Dallinga, Nienke Busscher, Sanne Hupkens, Hans van der Baan, Gemeente Eemsdelta, Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen, IVAK, Cadanz Welzijn, Eemsdelta College, Noorderpoort Kunst & Multimedia