Voorstellingen

Aansprekend jongerentheater over actuele onderwerpen

Geh@ckt

Geh@ckt

Geh@ckt is een voorstelling over kritisch en veilig gebruik van (social) media en vooral over het fenomeen sexting: het verzenden/ontvangen van seksueel getinte teksten, foto’s en filmpjes. Iedereen heeft een mobieltje op zak en alles wordt vastgelegd en gedeeld. De ‘normale’ momenten, maar ook de intieme. En jongeren zijn impulsief. Als ze een keer flink boos zijn, of niet nadenken over de consequenties, zijn ze maar één klik verwijderd van een catastrofe.

#onderhuids

#onderhuids

Charlie staat op het dak van de school. Het is hoog, heel hoog. De leerlingen op het schoolplein lijken wel mieren. Ze zien haar niet. Nog een klein stapje, dan houdt het pesten op. Heeft ze eindelijk rust. Eén klein stapje maar. “Spring voor een trein slet!” Nee, áls ze springt, dan springt ze van het dak van de school! Verandert ze het plein in een crime-scène. Dan moeten ze op zoek naar sporen, naar het verhaal. Haar verhaal.

"Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag"

Wat doe jij? (12+)

Wat doe jij? (12+)

Wat doe jij? is inspringtheater in de klas: een theatrale workshop waarbij leerlingen samen met de acteurs verschillende scenario’s uitproberen. Het thema daarbij is (digitaal) pesten. De tafels en stoelen gaan aan de kant en de acteurs spelen een korte scène, waarin duidelijk sprake is van een pest-situatie en waarin de verschillende partijen die hier een rol in spelen herkenbaar worden neergezet. De spelleider nodigt de leerlingen vervolgens uit om te reageren: ben je het eens met wat hier gebeurt? Wat zou je kunnen doen om het op te lossen? Samen met de acteurs proberen de leerlingen hun suggesties uit.

"Een leuke manier om leerlingen bewust te maken van hoe dingen kunnen gaan. Ze denken mee om oplossingen te verzinnen en dat vond ik erg goed."

Wat doe jij? (10+)

Wat doe jij? (10+)

Voor het basisonderwijs (groep 7 en 8) hebben wij een speciale versie van Wat doe jij?, onze interactieve workshop over pesten. Deze versie is geschikt voor leerlingen van 10-12 jaar en sluit goed aan bij diverse op de basisschool gebruikte anti-pest methodes, zoals bijvoorbeeld KIVA, PRIMA en Kanjertraining. De workshop is ook geschikt voor team- en bijscholingsdagen, waarbij op een actieve en creatieve manier gewerkt wordt aan het thema pesten in de klas.

"Absolute aanrader. Past uitstekend in de belevingswereld van de kinderen. Het is herkenbaar, veel leerlingen kunnen de vertaalslag aan de hand van eigen ervaringen maken."

Wat wil ik?

Wat wil ik?

Het kiezen van een profiel of vervolgopleiding valt nog niet mee. Er zijn ook zo veel keuzes! En iedereen geeft advies en vindt er wat van: je ouders, docenten, vrienden… Maar wat wil je eigenlijk zelf? Wat moet je doen als je helemaal niet kan kiezen? En wat als je later tóch weer van gedachten verandert?