Voorstellingen

Theater De Steeg raakt hart

Het Gevolg

Het Gevolg

#ikgenietmesuf

#ikgenietmesuf

Het algemene beeld van studenten is dat ze continu aan het feesten en flirten zijn, dat ze nachten doorhalen met vrienden en het gezellig hebben met huisgenoten, dat ze actief zijn in commissies en verenigingen en tussendoor een beetje studeren. Je studietijd is de tijd van je leven! Je geniet je suf! Toch?!

#kijkmijeensgoedgeluktzijn

#kijkmijeensgoedgeluktzijn

Generatie Z, de generatie die nu jong is. De generatie die bijna altijd en overal digitaal verbonden is en zich dus nooit echt eenzaam kan voelen. De generatie van de toekomst. De generatie die alles kan, alles mag en alles wil. De generatie met de wereld aan de voeten en alle mogelijkheden binnen handbereik. #kijkmijeensgoedgeluktzijn. Toch?!

Wat doe jij?

Wat doe jij?

Wat doe jij? is inspringtheater in de klas: een theatrale workshop waarbij leerlingen samen met de acteurs verschillende scenario’s uitproberen. Het thema daarbij is (digitaal) pesten. De tafels en stoelen gaan aan de kant en de acteurs spelen een korte scène, waarin duidelijk sprake is van een pest-situatie en waarin de verschillende partijen die hier een rol in spelen herkenbaar worden neergezet. De spelleider nodigt de leerlingen vervolgens uit om te reageren: ben je het eens met wat hier gebeurt? Wat zou je kunnen doen om het op te lossen? Samen met de acteurs proberen de leerlingen hun suggesties uit.

"Een leuke manier om leerlingen bewust te maken van hoe dingen kunnen gaan. Ze denken mee om oplossingen te verzinnen en dat vond ik erg goed."

Geh@ckt

Geh@ckt

Geh@ckt is een voorstelling over kritisch en veilig gebruik van (social) media en vooral over het fenomeen sexting: het verzenden/ontvangen van seksueel getinte teksten, foto’s en filmpjes. Iedereen heeft een mobieltje op zak en alles wordt vastgelegd en gedeeld. De ‘normale’ momenten, maar ook de intieme. En jongeren zijn impulsief. Als ze een keer flink boos zijn, of niet nadenken over de consequenties, zijn ze maar één klik verwijderd van een catastrofe.

#onderhuids

#onderhuids

Charlie staat op het dak van de school. Het is hoog, heel hoog. De leerlingen op het schoolplein lijken wel mieren. Ze zien haar niet. Nog een klein stapje, dan houdt het pesten op. Heeft ze eindelijk rust. Eén klein stapje maar. “Spring voor een trein slet!” Nee, áls ze springt, dan springt ze van het dak van de school! Verandert ze het plein in een crime-scène. Dan moeten ze op zoek naar sporen, naar het verhaal. Haar verhaal.

"Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag"