Theater in den beginne tot Theater De Steeg!

Een inspirerende les theatergeschiedenis

Inspirerende CKV-les

Zoek je nog een invulling voor je CKV-les? Theater De Steeg helpt! Wij regelen een theaterdocent voor een inspirerende les theatergeschiedenis.

Op reis door de theatergeschiedenis

De les neemt de leerlingen mee op reis door de geschiedenis van drie verschillende theaterstijlen. Zo kom je deze CKV les alles te weten over de Grieken, Commedia Dell’Arte en het Epische theater (de vorm waarin Theater De Steeg diens voorstellingen maakt). Aan de hand van interactieve en laagdrempelige oefeningen komen de leerlingen er niet alleen achter dat deze stijlen elkaar logisch opvolgen, maar krijgen zij er ook zelf feeling mee. Met 50% theorie en 50% praktijk bestaat  de theatergeschiedenis niet meer uit saaie woorden, maar komt de gehele tijdlijn letterlijk tot leven!

Naar keuze lesuur of blokuur

De les kan zowel in een enkel lesuur gegeven worden als ook in een blokuur. Bovendien kunnen we variëren met de opdrachten. Op die manier is het dus ook mogelijk om eenzelfde klas meerdere keren deze les aan te bieden.

Praktisch

  • De les is geschikt voor leerlingen in het V(S)O en MBO.
  • De les wordt per 15 tot 20 leerlingen gegeven, in het klaslokaal of een andere daarvoor geschikte ruimte.
  • Voor de les is een digibord met aangesloten laptop nodig, internet en pen en papier voor de leerlingen.
  • De prijs voor 1 lesuur is € 90, voor een blokuur € 165.
    Prijzen zijn exclusief btw en inclusief reiskosten.
    Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.

Les regelen? Mail naar info@theaterdesteeg.nl!

“Cultuur in je tussenuur is een mooie oplossing om lesuitval te voorkomen en leerlingen op een leuke en leerzame manier in contact te brengen met de geschiedenis van theater. Theater de Steeg is flexibel en levert goede theaterdocenten.”

Docent - Leon van Gelder