Lesmateriaal

bij onze voorstellingen

Bij onze theatervoorstellingen ontwikkelen we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden en nabespreken. In het lesmateriaal gaan we in op het thema en de theatrale aspecten van de voorstelling. Het lesmateriaal bestaat uit achtergrondinformatie, discussievragen en creatieve opdrachten om de voorstelling te verwerken.

Lesmateriaal bij Geh@ckt

Het lesmateriaal bij de voorstelling Geh@ckt bestaat uit een PowerPoint-presentatie die je in de klas op het digibord kan gebruiken. Deze PowerPoint bestaat uit twee lessen: een les voorafgaand aan de voorstelling en een les na afloop van de voorstelling. Je kan het lesmateriaal hier downloaden: Lesmateriaal Geh@ckt

In het lesmateriaal zitten een paar filmpjes, onder andere een filmpje dat we maakten in samenwerking met de politie Groningen. Hierin vertelt politieagent Danielle Laanstra over de gevolgen van (shame-)sexting voor dader en slachtoffer, maar ook wat de consequenties kunnen zijn als je een foto of filmpje van iemand anders deelt. De meeste jongeren weten bijvoorbeeld niet dat ze zich op dat moment schuldig maken aan de verspreiding van kinderporno… Een ander filmpje in het lesmateriaal is een interview met Sarah Schierbeek, de actrice die een rol speelt in de voorstelling Geh@ckt. Zij stelt de leerlingen een aantal vragen naar aanleiding van de voorstelling.

Het lesmateriaal sluit af met een opdracht voor de leerlingen om een preventiecampagne te bedenken om het delen van foto’s/filmpjes tegen iemands zin tegen te gaan.

Lesmateriaal bij #onderhuids

Bij de voorstelling #onderhuids hebben we een drietal lessen ontwikkeld: eentje over het kijken naar theater (vooral handig als leerlingen nog niet zo vaak een theatervoorstelling hebben gezien), een les over het thema ‘pesten’ en een nabesprekingsles. Docenten die de voorstelling boeken ontvangen van ons per mail het bijbehorende lesmateriaal. De werkbladen voor de leerlingen kan je hier downloaden: Lesmateriaal_#onderhuids_leerlingen

Liever niet zelf doen?

Wil je de nabesprekingsles liever niet zelf doen of wil je liever een theatrale workshop? Dan komen onze theaterdocenten graag op school om met de leerlingen aan de slag te gaan. Kijk hier voor meer informatie over onze workshops of neem meteen contact met ons op om te overleggen.

Educatie