#onderhuids

Theatervoorstelling over (cyber)pesten

Charlie staat op het dak van de school. Het is hoog, heel hoog. De leerlingen op het schoolplein lijken wel mieren. Ze zien haar niet. Nog een klein stapje, dan houdt het pesten op. Heeft ze eindelijk rust. Eén klein stapje maar. “Spring voor een trein slet!” Nee, áls ze springt, dan springt ze van het dak van de school! Verandert ze het plein in een crime-scène. Dan moeten ze op zoek naar sporen, naar het verhaal. Haar verhaal.

In de theatervoorstelling #onderhuids probeert Charlie te achterhalen waarom ze gepest wordt. Hoe is het begonnen? Waarom overkomt haar dit? Had ze het kunnen voorkomen? Had iemand kunnen ingrijpen? Wie dan, en hoe? Uiteindelijk komt de hulp uit onverwachte hoek.

#onderhuids is confronterend, aangrijpend en een fikse aanzet voor het oplossen én voorkomen van pestsituaties op school. Bij de voorstelling leveren we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling kunnen voorbereiden en nabespreken. Desgewenst kunnen wij ook een theaterworkshop verzorgen.

#onderhuids kan goed gecombineerd worden met de theatrale workshop Wat doe jij?.

Bij de voorstelling #onderhuids hebben we een workshop ontwikkeld die door de docent in de klas gegeven kan worden. Klik hier om de workshop te downloaden.

 

“Door de verhalen van de personages te kennen en jezelf af te vragen wat jíj zou doen in zo’n situatie, wordt het mogelijk om een geschikte oplossing te vinden.” –  Theater050

 • Doelgroep
  12+
 • Groepsgrootte
  maximaal 100 leerlingen
 • Tijd
  50 minuten
 • Locatie
  aula/gymzaal/theaterzaal
 • Speelvak
  minimaal 6m breed, 5m diep, 3 m hoog (van vloer tot plafond)
 • Makers
  Regie Karin Noeken
  Techniek Jelle Bosmans
  Acteurs Keith van den Belt, Noa Milojkovic, Jesse van Beveren, Myrthe Terpstra, Hannah de Vries en Jorrit Boonstra
 • Techniek
  Verduistering en krachtstroom gewenst
 • Prijs

  Prijzen voor scholen 
  € 1.250 voor 1 voorstelling
  € 2.050 voor 2 voorstellingen (op dezelfde dag en locatie)
  Prijzen zijn inclusief reiskosten (tot 100 km afstand; 200 gereden km vice-versa) en lesmateriaal, exclusief btw en eventuele zaalhuur/overnachtingskosten.

  Reiskosten vanaf 100 km afstand: 30 cent/km
  Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.

Download lesmateriaal Download flyer

“Wat een fantastische voorstelling weer! Alles was van beide partijen goed geregeld en ik hoor alleen maar positieve geluiden, zowel van leerlingen als van docenten! Voor herhaling vatbaar zeg ik!”

docent - Almende College (Ulft)

“Ik vond het mooi hoe het verhaal opgebouwd werd. Van tevoren was ik bang dat er een 'geheven vingertje' zou zijn, hetgeen niet het geval was. De toeschouwer mocht zelf zijn of haar conclusies trekken. Ik was echt geraakt door de dilemma's die getoond werden.”

docent - Noorderpoort (Groningen)

“Vooral in combinatie met Wat doe jij? is het een sterke manier om het met de klas over pesten te hebben.”

docent - Leon van Gelder (Groningen)

“Lekker snel tempo dat aansluit op de zap-generatie van nu. Dingen waren herkenbaar en taalgebruik is herkenbaar voor de leerlingen. Door de jonge leeftijd van de spelers kunnen onze leerlingen zich ook makkelijker identificeren met hen.”

docent - Almende College (Ulft)