We hebben een nieuwe zakelijk leider

Marieke Voorzee is vanaf 1 mei de nieuwe zakelijk  leider van Theater De Steeg. Zij volgt Wendy Holtkamp op die na bijna 20 jaar afscheid neemt. 

Onder de vleugels van Wendy Holtkamp heeft De Steeg een sterke groei doorgemaakt en sinds een jaar werkt de theatergroep vanuit het gloednieuwe pand met eigen theaterzaal op De Kunstwerf in Groningen. Ook ontvangt De Steeg structurele subsidie van gemeente en provincie Groningen (cultuurnota 2021 – 2024). Marieke Voorzee vertrekt bij Noorderpoort om haar ondernemerschap in te zetten voor De Steeg. Bij Noorderpoort was zij bij de kunstvakopleiding o.a. verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van het impresariaat.

Voorzee: “De Steeg staat als een huis. Er worden ieder jaar veel jongeren bereikt met goede voorstellingen. Voorstellingen die raken, herkenning en troost geven, nieuwe perspectieven bieden. Ik heb er erg veel zin in om samen met het team te onderzoeken hoe we nog meer jongeren kunnen bereiken en met welke organisaties we kunnen samenwerken om de stem van de jongeren nog beter te laten horen door het maken van prachtig theater.”

Voorzee wordt bij Theater De Steeg verantwoordelijk voor het zakelijk beleid en de langetermijnvisie. De Steeg ziet in haar een ondernemende zakelijk leider die bij De Steeg sturing geeft aan het groeiproces waarin de organisatie nu zit.