Vet Gezond

Flitsende theatervoorstelling over gezonde leefstijl

Hoe ga je als puber om met alle verleidingen om je heen? Zoals de kroketten in de kantine, zoete energiedrankjes, verleidelijke pilletjes, beeldschone fotomodellen, schoonheidsrages en de peer pressure van leeftijdgenoten? Een gezonde leefstijl, daar kan je best wat hulp bij gebruiken. Met de theatervoorstelling Vet Gezond maakten we jongeren bewust van het belang van een gezonde leefstijl en verleiden we hen daar een actievere houding in aan te nemen. De voorstelling bood praktische informatie over voeding en beweging en schonk tegelijk aandacht aan onderwerpen als zelfbeeld, zelfvertrouwen en beïnvloedingsprocessen.

Vet Gezond werd gespeeld van 2015-2017: in totaal 59 keer voor 6.150 bezoekers.

  • Script: Nico van der Wijk
  • Regie: Karin Noeken, Jorrit Boonstra
  • Choreografie: Maxim Landstra
  • Vormgeving: Eva Weerts
  • Techniek: Paul Heijkens
  • Acteurs (in wisselende samenstelling): Martien Bruggink, Daniëlle Chasseur, Michael Kailola, Vera Kamp, Steven van der Meer, Sarah van der Meere, Tirza Merkuur, Dorinde Ploeger, Chica Tjakkes, Trieneke Verbeek, Rozan Vergeer, Jay Yard

“Een voorstelling voor jongeren door jongeren met een actueel maatschappelijk onderwerp: super!.”

docent - Noorderpoort Stadskanaal

“Wij vonden de voorstelling leuk, omdat het niet te serieus was, er was af en toe een grapje tussendoor, en toch maakten ze ons bewust dat je gezond moet leven”

leerlingen

“Er wordt over nagesproken. Juist omdat de voorstelling vragen oproept. Dat is goed!”

docent - Noorderpoort

“Gisteravond erg genoten van ‘Vet Gezond’ van @TheaterDeSteeg over voeding en gezondheid. Prikkelend, grappig en actueel.”

wethouder
Medewerkers