Theater De Steeg zoekt een nieuwe penningmeester

Theater De Steeg zoekt een nieuwe penningmeester

Recht voor je bakkes theater

Theater De Steeg is hét theatergezelschap in Groningen dat theater maakt voor, door, met en van jongeren (vanaf 11 jaar). We maken theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, die we spelen op en voor scholen voor voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo in Noord-Nederland. Daarnaast ontwikkelen we workshops, lessen en theaterprojecten waarbij jongeren zelf actief aan de slag gaan met theater.

Theater is wat ons betreft de ideale manier om onderwerpen bespreekbaar te maken en bij te dragen aan de persoonlijke, sociale en creatieve ontwikkeling van jongeren. Onze theatervoorstellingen zijn een oefening in verbeeldingskracht en inlevingsvermogen en laten je met een frisse blik naar je eigen denkbeelden en overtuigingen kijken. Samen theater maken is een speelse manier om elkaar te ontmoeten en op een nieuwe manier te leren zien. We dagen jongeren uit om hun fantasie te gebruiken en hun creativiteit in te zetten om oplossingen te bedenken voor de uitdagingen die ze tegenkomen, nu en in de toekomst. Door zijn vorm, direct en dicht-op-de-huid, spreekt theater daarbij een andere laag aan dan die van de rede, verstand en cognitie: theater gaat over ontmoeten, verbinden, samenleven, empathie en contact.

Onze organisatie bestaat uit een kleine vaste kern: artistieke leiding (0,4 fte), zakelijke leiding (0,6 fte), educatie (0,4 fte), medewerker marketing & communicatie (0,3 fte) en verkoop (0,6 fte). Daarnaast werken we jaarlijks met ongeveer 25 stagiaires (MBO en HBO) en eenzelfde aantal ZZP-ers: regisseurs, acteurs, technici, vormgevers, etc. Samen verzorgen wij jaarlijks 300 voorstellingen, workshops en projecten voor 18.000 jongeren.

Gezocht: Penningmeester

Ons stichtingsbestuur bestaat op dit moment uit 4 leden en 1 trainee, waarvan één binnenkort vertrekt. We zoeken daarom een nieuwe penningmeester:

  • Met affiniteit met jongeren en theater;
  • Die de directie wil inspireren bij de uitvoer van haar taken en daarbij zijn/haar ervaring en netwerk in kan zetten;
  • Die het leuk vindt mee te denken over de toekomst van jongerentheater, over de positionering van onze organisatie en over de vraag hoe we nóg meer jongeren kunnen bereiken met onze voorstellingen en nóg meer ruimte en ondersteuning kunnen bieden aan jonge theater(educatie)makers.
  • Gezien de samenstelling van ons bestuur zoeken we iemand met een financiële kennis en achtergrond.
  • Kennis van de Groningse culturele sector strekt tot aanbeveling.

Praktisch:

Besturen is een serieuze zaak en wij houden ons daarbij uiteraard aan de Governance Code Cultuur. Wij vinden het daarnaast ook belangrijk dat er ruimte is voor creativiteit, voor relativering en een vleugje humor. We geloven in de kracht en creativiteit van diversiteit. Het benutten van verschillende talenten en perspectieven maakt onze organisatie inhoudelijk sterker en verruimt onze blik op de samenleving.

Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar met de directie van De Steeg, bestaande uit Karin Noeken (artistiek leider) en Marieke Voorzee (zakelijk leider). Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden voor de stichting. Wel heel veel waardering, dank en voldoening.

Reageren:

Herken je je in het bovengeschetste profiel? Vind je het leuk om met ons mee te denken over (educatief) jongerentheater? Kan je ons verder helpen met je ideeën, ervaring en netwerk? Stuur dan voor 25 maart 2024 een mail met motivatie en CV naar zakelijk@theaterdesteeg.nl.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze huidige penningmeester Pim Luiten via 06-20006928.