Gespot

CSG Selion en Leon van Gelder maken samen een theatervoorstelling

Gespot is een samenwerking tussen De Steeg en twee Groninger scholen: CSG Selion en Leon van Gelder. Doel is om VMBO-leerlingen actief in aanraking te brengen met podiumkunsten en cultuureducatie steviger te verankeren in het curriculum van de scholen. Dat doen we door het geven van theater- en danslessen en door het maken van een eigen theatervoorstelling. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gespot

Het project Gespot heeft als doel om leerlingen in het VMBO actief aan de slag te laten gaan met podiumkunsten. Daarvoor werkt De Steeg samen met de Groninger scholen Leon van Gelder en CSG Selion. Allereerst komen wij op school om de leerlingen theater- en danslessen te geven en nemen we ze mee op een theatrale rondleiding door de Stadsschouwburg. Vervolgens krijgen de leerlingen de mogelijkheid om samen met onze theatermakers een echte voorstelling te maken. Daarvoor krijgen ze van ons 10 weken lang een middag per week theaterles en werken ze in de herfstvakantie een week lang met regisseurs, choreografen, vormgevers en technici aan het maken van hun voorstelling. En aan het einde van de week is het dan zo ver en spelen ze hun eigen voorstelling in Martiniplaza Groningen, voor familie, vrienden en klasgenoten.

Dit jaar staat de voorstelling in het teken van 75 jaar bevrijding. En dat in een jaar waarin we door corona een groot deel van onze vrijheden kwijtraakten. Wat doet het met je als je thuis moet blijven, niet meer naar school mag, niet met vrienden af mag spreken, je opa en oma niet meer ziet? Hoe ga je om met angst en eenzaamheid? Hoe blijf je positief? Besef je nu misschien pas echt hoe waardevol vrijheid is?

Fonds voor Cultuurparticipatie