Barst?!

Een filmproject rond aardbevingen in Appingedam

Op verzoek van de Gemeente Eemsdelta maakten we samen met jongeren uit Appingedam en Delfzijl een film over hoe het is om op te groeien in het aardbevingsgebied.

Binnen het project Barst?! kregen leerlingen van het Eemsdelta College workshops theater, dans, spoken word, film en debatteren. Samen met theater- en filmmakers van De Steeg maakten ze vervolgens een film op basis van hun eigen verhalen en ervaringen over het wonen in een aardbevingsgebied. Deze film geeft een indringend beeld van de kijk van jongeren op de aardbevingsproblematiek.

De komende tijd organiseren Theater De Steeg en de Gemeente Eemsdelta bijeenkomsten waarin we de film laten zien aan beleidsmakers, inwoners en alle partijen die te maken hebben met de aardbevingsproblematiek in Noord-Oost-Groningen.

Dit project maakt onderdeel uit van het overkoepelende project Mijn Thuis Mijn Verhaal, dat mede mogelijk gemaakt werd door de Gemeente Eemsdelta.

Hieronder zie je de trailer van de film.

Klik hier om de film op YouTube te bekijken

 • Makers
  Regie Rozan Vergeer
  Camera Sander Roux
  Geluid en montage Boris Stokman
  Acteurs en interviewers Riƫlle van den Berg en Ellemijn de Vries
  Productie Sarah Schierbeek
  Muziek Loulou Elisabettie
  Animaties Javier Haurissa
  Speciale dank aan Annalies Usmany-Dallinga, Nienke Busscher, Sanne Hupkens, Hans van der Baan, Gemeente Eemsdelta, Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen, IVAK, Cadanz Welzijn, Eemsdelta College, Noorderpoort Kunst & Multimedia