Wat wil ik?

Interactieve workshop over profiel- en studiekeuze

Het kiezen van een profiel of vervolgopleiding valt nog niet mee. Er zijn ook zo veel keuzes! En iedereen geeft advies en vindt er wat van: je ouders, docenten, vrienden… Maar wat wil je eigenlijk zelf? Wat moet je doen als je helemaal niet kan kiezen? En wat als je later tóch weer van gedachten verandert?

Wat wil ik? heeft de vorm van een interactieve workshop. Acteurs spelen een korte scène waarin een leerling worstelt met het maken van een keuze voor een vervolg-opleiding. Hij weet eigenlijk niet zo goed wat hij wil en wordt ook nog eens van alle kanten bestookt met advies. Uiteindelijk kan hij helemaal niet meer kiezen. Wat nu? De spelleider nodigt de leerlingen vervolgens uit om te reageren. Wat zou hij kunnen doen? En is het eigenlijk erg als je niet kan kiezen of later toch weer van gedachten verandert? Samen met de acteurs proberen de leerlingen hun suggesties uit.

Wat wil ik? vormt een speelse schakel in het keuzeproces van leerlingen voor een profiel of vervolgopleiding. De workshop sluit aan bij projecten als Check The Bizz en de VMBO- en HAVO-carrousel. De workshop maakt leerlingen bewust van hoe je een keuze kan maken en laat leerlingen ook zien dat geen enkele keuze definitief hoeft te zijn.

Wat wil ik? is geschikt voor leerlingen van 14-18 jaar. De workshop wordt telkens afgestemd op de leeftijd en het niveau van de leerlingen.

“Leerlingen vonden het leuk. De actieve deelname was verrassend. Net als de link naar de noodzaak van nadenken over de keuzes die je maakt. Ik vond het zelf een zeer zinvolle activiteit in klas 3. Het onderwerp 'kiezen' speelt een nadrukkelijke rol. Aandacht daarvoor op deze manier is alleen maar zinvol! Wat mij betreft: volgend jaar weer!”

docent
 • Doelgroep
  14+
 • Groepsgrootte
  1 klas per keer
 • Tijd
  50 minuten
 • Locatie
  In het klaslokaal
 • Speelvak
  Wat wil ik? wordt in een klaslokaal gespeeld
 • Makers
  Regie Karin Noeken
  Spelleiders Jorrit Boonstra, Saskia Broertjes, Ellis Hendriksen, Beppie Gerrits, Marè de Leeuw, Rozan Vergeer, Hannah de Vries
  Acteurs Marie Josée Fens, Lisa van der Meer, Nanna Tijben, Rick Wardenier
 • Techniek
  We maken voor Wat wil ik? geen gebruik van techniek
 • Prijs

  € 400 voor 1 of 2 workshop
  € 500 voor 3 workshops (op dezelfde dag en locatie)

  We kunnen ook met een dubbele ploeg komen om desgewenst meerdere workshops op een dag te verzorgen.

  Prijzen zijn inclusief reiskosten (geldt voor Groningen, Friesland en Drenthe), exclusief btw en eventuele overnachtingskosten. Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.

Download flyer