#kijkmijeensgoedgeluktzijn

Een voorstelling over eenzaamheid

Generatie Z, de generatie die nu jong is. De generatie die bijna altijd en overal digitaal verbonden is en zich dus nooit echt eenzaam kan voelen. De generatie van de toekomst. De generatie die alles kan, alles mag en alles wil. De generatie met de wereld aan de voeten en alle mogelijkheden binnen handbereik. #kijkmijeensgoedgeluktzijn. Toch?!

Maar zo simpel is het niet. In 2021 voelde namelijk 32% van de jongeren boven de 15 zich enigszins eenzaam en maar liefst 11% zich sterk eenzaam (CBS – Jeugdmonitor 2022). Want in deze wereld is het soms best lastig om je plek te vinden. Wat als jouw thuis zich bijvoorbeeld telkens verplaatst, omdat je onderdeel bent van meerdere culturen of van een gebroken gezin. En wat als je nog niet weet wat je later wilt gaan doen, wat je seksualiteit is of hoe jouw ideale toekomst eruitziet. Hoe bepaal je waar je je het meest thuis voelt en waar hoor je dan echt bij? En waar hoor je bij als het eigenlijk allemaal gewoon goed gaat?

De drempel om te zeggen dat je twijfelt, dat het allemaal soms best moeilijk is, dat je je eenzaam voelt, dat je niet gelukkig bent en misschien zelfs depressief, is hoog. Want dat is niet cool  en misschien doe je gewoon niet genoeg je best. Toegeven dat het niet goed gaat voelt als toegeven dat je faalt. Dus zeg je niets tegen de buitenwereld. Je houdt je stil.

Met de muzikale voorstelling #kijkmijeensgoedgeluktzijn maken we eenzaamheid bespreekbaar. Letterlijk, door na de voorstelling met elkaar in gesprek gaan. Het helpt jongeren om wél aan de bel te trekken, zich uit te spreken, een luisterend oor te bieden of een helpende hand uit te steken. Want eenzaam ben je niet alleen.

 • Doelgroep
  vanaf klas 3, 14+
 • Groepsgrootte
  Maximaal ongeveer 30
 • Tijd
  45 min, inclusief nabespreking met de acteurs
 • Locatie
  In Theater De Steeg of in dubbel klaslokaal
 • Speelvak
  3m breed en 3m diep
 • Makers
  Regie Manou Fledderus
  Spel Damian Emans
  Spel Sarah Kruizinga
  Spel Sanne de Heer
  Spel Tamia Anakotta
 • Techniek
  Bij #ikgenietmesuf maken we geen gebruik van techniek
 • Prijs

  Prijzen voor scholen 
  € 400 voor 1 voorstelling;
  € 625 voor 2 voorstellingen (op dezelfde dag en locatie);
  € 850 voor 3 voorstellingen (op dezelfde dag en locatie).

  Prijzen zijn inclusief reiskosten, exclusief btw en eventuele zaalhuur/overnachtingskosten.
  Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.