Theatrale rondleidingen

Ontdek de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en het Groninger Museum

Theater De Steeg verzorgt theatrale rondleidingen voor scholen in de Stadsschouwburg Groningen, in De Oosterpoort en in het Groninger Museum. In de Stadsschouwburg en De Oosterpoort maken jongeren tijdens een rondleiding langs alle hoeken en gaten op een speelse manier kennis met het gebouw, haar functie en haar geschiedenis. Onderweg zien ze verrassende, illustratieve scènes. In het Groninger Museum sluiten onze rondleidingen aan bij actuele tentoonstellingen en zoomen we in op thema’s als licht, kleur en geluid. Geïnteresseerd in een theatrale rondleiding? Neem dan contact met ons op!

Stadsschouwburg Groningen en De Oosterpoort

Tijdens een theatrale rondleiding door de Stadsschouwburg of De Oosterpoort leer je dit prachtige gebouw op een wel heel bijzondere manier kennen. We komen langs de foyer, door de kleedkamers, via de orkestbak, dwars over het podium, tot in het  kippehemeltje en weer terug. Onderweg worden er op verschillende plekken korte scènes, gespeeld, gedanst en gezongen door acteurs van De Steeg. Hierin kom je van alles te weten over het gebouw, haar geschiedenis en haar functie. Zo had je deze plek nog nooit gezien!

Groninger Museum

Ook in het Groninger Museum verzorgen wij theatrale rondleidingen. Dat doen we samen met de educatieve afdeling van het museum. Tijdens de rondleiding kruipt een actrice van De Steeg in de huid van een personage uit één van de schilderijen uit de vaste collectie van het museum. Samen met de museumdocent gaat ze met de kinderen/jongeren op reis door de tentoonstelling, waarbij informatie wordt afgewisseld met korte scènes. Een speelse manier om het museum te ontdekken!

Theatrale rondleiding Groninger Museum