Niet Alleen

Workshop aanpak kindermishandeling

Samen met Veilig Thuis Groningen en de gemeente Groningen vragen we in het onderwijs aandacht voor de aanpak van kindermishandeling. We doen dit met theatrale workshops en voorlichting, zowel voor leerlingen als voor docenten.

Workshops

Om aandacht te vragen voor de aanpak van kindermishandeling geven wij theatrale workshops voor leerlingen (12+) en docenten. Naar aanleiding van een korte theaterscène gaan we met het publiek in gesprek over wat je kan doen als je het vermoeden hebt dat een klasgenoot of leerling het thuis niet fijn heeft. Samen met de gespreksleider en de acteurs zoekt het publiek naar oplossingen en wisselen ze tips uit. Het is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. De workshop duurt in overleg 60-90 minuten en kan in een klaslokaal/docentenkamer gegeven worden voor maximaal 2 klassen / 60 docenten per keer.

Voorlichting

In aanvulling op de workshop, of los daarvan, kan Veillig Thuis een voorlichting geven voor docenten en school-directies over een effectieve aanpak bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld. Aan de orde komen zaken als ‘op welke signalen kan je letten’, ‘uit welke stappen bestaat een goede aanpak’ en ‘hoe kan Veilig Thuis hierbij ondersteunen’. Aan deze voorlichting zijn voor scholen geen kosten verbonden. Meer info via: Veilig Thuis Groningen.

 • Doelgroep
  Leerlingen (12+) en docenten
 • Groepsgrootte
  Maximaal 2 klassen / 60 docenten per keer
 • Tijd
  In overleg 60-90 minuten
 • Locatie
  Klaslokaal/docentenkamer
 • Speelvak
  Klaslokaal/docentenkamer
 • Techniek
  nvt
 • Prijs

  Binnen de gemeente Groningen
  € 150 per workshop (tijdelijk, in verband met een subsidie van de gemeente Groningen)

  Buiten de gemeente Groningen
  € 300 per workshop

  Prijzen zijn inclusief reiskosten (geldt voor Groningen, Friesland en Drenthe), exclusief 9% btw. Betaling via de CJP-cultuurkaart is mogelijk.