LOOK

Zoom in - zoom uit - en kijk!

LOOK is een bijzonder project, waarin we onderzoek doen naar het vermogen van de mens om in- en uit te zoomen.  Door middel van een prikkelende installatie op diverse scholen en in de publieke ruimte gaat ons team van makers in gesprek met jongeren. We organiseren workshops en een talententraject en maken uiteindelijk samen met een groep jongeren een grote voorstelling voor Jonge Harten Theaterfestival 2022.

LOOK zoomt in op wat we zien én op dat wat we niet kunnen zien, omdat het te klein of te groot is om met het blote oog te kunnen waarnemen. Wat nemen we eigenlijk waar? En wat nemen we voor waar aan? We onderzoeken samen waarin wij verschillen van anderen en vragen jongeren hun ervaringen en verhalen te delen. We gaan op zoek naar de verhalen die je niet zo vaak hoor, want juist in de stem van de minderheid zit veel wijsheid. Van ‘normaal’ is er al meer dan genoeg.

We starten met een projectweek op een heel aantal scholen en openbare plekken in de provincie Groningen, waarin we met een bijzondere installatie en workshops verhalen ophalen en talent scouten. In juni organiseren we een workshopweekend in De Kunstwerf in Groningen, waar jongeren aan de slag gaan met theater, dans, spoken word, film, muziek en performance. Uit al deze deelnemers stellen we een groep samen waarmee we een voorstelling ontwikkelen, die in première gaat op Jonge Harten Theaterfestival 2022. Natuurlijk zijn alle jongeren die we gedurende het hele project LOOK zijn tegengekomen van harte welkom om te komen kijken!

LOOK is een initiatief van Gebied-B, Theater De Steeg, Noordstaat, Jonge Harten Theaterfestival en De Noorderlingen.

Met speciale dank aan:

Provincie Groningen en Fonds voor Cultuurparticipatie